Πε. Απρ 25th, 2024

Δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll για τον δήμο Καλλιθέας: 15 μονάδες μπροστά ο Δημήτρης Κάρναβος

Σηµαντικό προβάδισµα του νυν δηµάρχου Καλλιθέας, ∆. Κάρναβου, έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων καταγράφει η εταιρεία ερευνών Innovation Metrisis Poll.

Το 57,8% των δηµοτών αξιολογεί θετικά το έργο του, ενώ το 14,6% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιηµένο.

Ο ∆ηµήτρης Κάρναβος είναι πρώτος και στη δηµοτικότητα ανάµεσα σε όλους τους υποψηφίους που έχουν εκφράσει µέχρι στιγµής ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του δηµαρχιακού θώκου, µε ποσοστό 34,6% (θετικές – αρνητικές γνώµες), σε σύγκριση µε τον βασικό του αντίπαλο, κ. Ασκούνη, ο δείκτης δηµοτικότητας του οποίου αγγίζει το 17,2%. Οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι εµφανίζουν χαµηλά ποσοστά αναγνωρισιµότητας.

Ο νυν δήµαρχος, ∆. Κάρναβος, εµφανίζει υψηλή αποδοχή από τους ψηφοφόρους και των δύο κοµµάτων, µε εµφανώς καλύτερα ποσοστά σε αυτούς της Νέας ∆ηµοκρατίας (77,4%), ενώ αντίστοιχα ο κ. Ασκούνης ευνοείται λίγο περισσότερο από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (55,4%).

Σχετικά µε την ερώτηση της επανεκλογής, το 50,1% δήλωσε ότι θα επιθυµούσε να επανεκλεγεί ο νυν δήµαρχος, ενώ το 31,7% εκφράζει τη θέληση για αλλαγή. Στην πρόθεση ψήφου, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν προβάδισµα του κ. Κάρναβου µε 38,6% µε αναγωγή απαντήσεων (λευκό/άκυρο/αποχή), (37,1% χωρίς αναγωγή) ο κ. Ασκούνης έρχεται δεύτερος µε 22,8% (21,9% χωρίς αναγωγή), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι αθροιστικά φτάνουν µόλις το 14%. Ιδιαίτερα σηµαντικό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (23,5%). Σχετικά µε τους ψηφοφόρους των δύο κοµµάτων, ο κ. Κάρναβος φαίνεται να έχει µεγαλύτερη διείσδυση σε αυτούς της Νέας ∆ηµοκρατίας, ενώ ο κ. Ασκούνης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εµφανίζει και µεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων.

Σηµαντικό εύρηµα είναι επίσης ότι ο κ. Κάρναβος έχει µεγάλη διείσδυση συγκριτικά µε τους υπόλοιπους υποψηφίους στους ψηφοφόρους έως 45 ετών, ηλικίες στις οποίες βρίσκεται η µεγαλύτερη δεξαµενή των αναποφάσιστων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης, στην ερώτηση για τη βεβαιότητα της επιλογής τους όσοι απάντησαν ότι θα ψηφίσουν τον κ. Κάρναβο δήλωσαν κατά 81,9% ότι είναι πολύ και αρκετά βέβαιοι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Ασκούνη έφθασε το 61,3%. Τέλος, ο δεύτερος γύρος φαίνεται ότι ευνοεί τον κ. Κάρναβο, αφού του δίνεται προβάδισµα µε ποσοστό 47,1% έναντι 33,0% του κ. Ασκούνη (µε αναγωγή σε λευκό/άκυρο/αποχή), µε το ποσοστό των αναποφάσιστων να αγγίζει το 18,1%.

*Του Κώστα Κοσκινά

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 2/3/2019