Δήμος Αθηναίων

Η Αθήνα αναλαμβάνει τη διοργάνωση των 26ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών 2029

Η Αθήνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα ακόμη σημαντικό αθλητικό γεγονός. Με την ουσιαστική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και έπειτα από συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), η πόλη μας θα είναι η διοργανώτρια των 26ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών το 2029. Η ελληνική υποψηφιότητα παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής Αθλητισμού Κωφών (ICSD) στο Τόκιο, όπου στην ψηφοφορία που ακολούθησε η Αθήνα επικράτησε του Ζάγκρεμπ με 33 ψήφους έναντι 31.

Με την αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση να έχει πλέον ξεκινήσει, η απόφαση αυτή συνιστά σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του αθλητισμού των Κωφών στην Ελλάδα και ταυτόχρονα μια νέα ευκαιρία διεθνούς προβολής για την πόλη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Η ανάθεση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών στην Αθήνα αποτελεί σπουδαία τιμή για την πόλη μας. Αποδεικνύει έμπρακτα για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη, που μας δείχνει η διεθνής αθλητική κοινότητα στη διοργάνωση μεγάλων γεγονότων υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα, είναι μια μεγάλη νίκη της συμπερίληψης και της συνεργασίας. Η Αθήνα αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό όλων όσοι εργάστηκαν με πίστη, επιμονή και αφοσίωση. Με αυτή τη διοργάνωση στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι για όλους».

Με επιστολή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε στηρίξει την επίσημη υποψηφιότητα της Αθήνας, αναφέροντας ρητά τη δέσμευση και την πεποίθησή του για την επιτυχή προετοιμασία και υλοποίηση της διοργάνωσης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης, ανέφερε: «Η διεθνής αυτή διάκριση αντανακλά τη συλλογική προσπάθεια, την αφοσίωση και το όραμα όλων όσοι συνέδραμαν συστηματικά για να φτάσουμε σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμαρχο για την αμέριστη στήριξη και συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή. Ο ρόλος του Δήμου Αθηναίων θα είναι καθοριστικός, καθώς η Αθήνα θα αποτελέσει τον κύριο τόπο διεξαγωγής των περισσότερων αγωνισμάτων».

Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Ζωντήρου, τόνισε: «Η ανάθεση αυτή μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μια διοργάνωση που θα στηρίζει τη συμπερίληψη, την ισότητα, την προσβασιμότητα και τον σεβασμό προς όλους τους αθλητές. Η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις αθλήτριες, τους αθλητές και τις αποστολές από όλο τον κόσμο».

Τέλος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Προσβασιμότητας, Έλενα Μαντζαβίνου, δήλωσε: «Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια παγκόσμια γιορτή ανθρώπινης δύναμης και θέλησης. Είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε τον διάλογο γύρω από τα δικαιώματα των κωφών και βαρήκοων συμπολιτών μας, να διασφαλίσουμε προσβάσιμες υποδομές και να μετατρέψουμε την εμπειρία του αθλητισμού σε καθολικό αγαθό».

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

12 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

16 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

16 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

16 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

17 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

17 ώρες ago