Τον «γύρο» του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι σε λάθος τραπεζικό λογαριασμό πλήρωναν τις κλήσεις που τους έκοβε η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης οι παραβάτες, καθώς τα έντυπα των κλήσεων ανέγραφαν λάθος ΙΒΑΝ.

Ως εκ τούτου, η Αντιδημαρχία της Δημοτικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα.

Η ανακοίνωση για την δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης και το λανθασμένο iban αναφέρει:

Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και το λάθος IBAN που αναγράφεται οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

  • Μόλις ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή διαπιστώθηκε πως είχαν παραληφθεί από την προηγούμενη Διοίκηση (30/12/2021) 13.600 μπλοκ κλήσεων που έφεραν λανθασμένο IBAN. Συγκεκριμένα, από τον αριθμό IBAN λείπει το πρώτο νούμερο, με αποτέλεσμα ο πολίτης να αδυνατεί να πληρώσει, καθώς o αριθμός δεν γίνεται αποδεκτός από το σύστημα της Τράπεζας.
  • Η προηγούμενη Διοίκηση δεν μερίμνησε για τη διάθεση κονδυλίου ώστε να καταστεί δυνατή νέα προμήθεια εντός του 2024, με αποτέλεσμα να μείνουν μόνο τα συγκεκριμένα μπλοκ προς χρήση.
  • Για να διορθώσουν το λάθος τους, επέλεξαν να σφραγίζουν στην πίσω πλευρά της κλήσης τον σωστό αριθμό IBAN, χωρίς όμως να φροντίσουν και για την ανάλογη ενημέρωση των πολιτών.
  • Η νέα δημοτική Αρχή μερίμνησε ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2025 τα εν λόγω μπλοκ να αποσυρθούν και όλες οι κλήσεις να βεβαιώνονται μόνο ηλεκτρονικά.