ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συναυλία – αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο: Κότσιρας και Μποφίλιου μαζί για πρώτη φορά στη σκηνή

Για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή, ο Γιάννης Κότσιρας και η Νατάσσα Μποφίλιου, ενώνουν τις φωνές τους για να παρουσιάσουν τη μουσική και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, η Πλατεία Αριστοτέλους φιλοξενεί μια ξεχωριστή συναυλία γεμάτη από τα αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη που σφράγισε με το έργο του την ελληνική μουσική, που αγάπησε τον κόσμο και τον αγάπησε κι εκείνος.

Τραγούδια αγαπημένα που πολλές γενιές περπάτησαν μαζί τους, άλλοτε χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία κι άλλοτε στον ρυθμό της Ρόζας. Πάντα γελαστοί και γελασμένοι να ονειρεύονται ταξίδια και μια θάλασσα στη σκάλα.

Και θα είναι εκεί στην Πλατεία Αριστοτέλους, ερμηνευτές που αγάπησαν και εκείνον και τις μουσικές του, τιμώντας γι’ άλλη μια φορά τον Θάνο:

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Νατάσσα Μποφίλιου, με τη συμμετοχή της Μαρίας Παπαγεωργίου.

Μαέστρος πάντα ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο αγαπημένος μουσικός του Θάνου, το alter ego του όπως τον αποκαλούσε κάθε φορά που ανέβαινε δίπλα του στη σκηνή. Μια μεγάλη παρέα που θυμάται τον Θάνο να λέει «Θέλω να μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους». Κι εκείνο το βράδυ στην Πλατεία Αριστοτέλους, για μια ακόμα φορά ο Θάνος θα ξεγελάσει τους ουρανούς για να συνδεθεί μαζί με τους ανθρώπους που αγάπησαν πολύ τα τραγούδια του και τον τρόπο του. Γιατί τα τραγούδια του θα είναι πάντα εδώ. Να μας αποκαλύπτουν τα κρυμμένα και τα θαύματα. Τις πληγές και τους αγώνες. Τα όνειρα και την υπόσχεση πως θα ΄ρθουν μέρες… και πως το πιο όμορφο απ΄ όλα, ίσως δεν το έχουμε πει ακόμα.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, μια μοναδική συναυλία για τον Θάνο Μικρούτσικο με τα πιο αγαπημένα του τραγούδια και με ξεχωριστές ερμηνείες από υπέροχους ερμηνευτές που συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή, για να τιμήσουν και να τραγουδήσουν το έργο του.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

«Πάντα γελαστοί και γελασμένοι»

 Τα τραγούδια του ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

στη Θεσσαλονίκη, στην Πλατεία Αριστοτέλους

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026

Ώρα: 20.30

Είσοδος Ελεύθερη

Τραγουδούν:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

 Συμμετέχει:

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Τελευταία άρθρα

Σπέτσες: Η ασφάλεια ξεκινά από το κράνος

Δωρεάν κράνη προσφέρονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών για ποδήλατο και μη ηλεκτρικό…

34 λεπτά ago

Χαλάνδρι: Μονιμοποιούνται σε θέσεις διοικητικού προσωπικού οι 7 νηπιαγωγοί

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η πρόσληψη μετά…

1 ώρα ago

Ζωγράφου: Ανανεώθηκε το Δημοτικό Γυμναστήριο

Νέα σεζόν με ανανεωμένο χώρο στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μυϊκής Ενδυνάμωσης της οδού Παπάγου & Πολυφήμου.

1 ώρα ago

Μάριος Ψυχάλης: Σχολεία, δωρεάν παροχές και έργα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στις σχολικές υποδομές, στο πλέγμα δωρεάν δράσεων για παιδιά και οικογένειες, αλλά και στα έργα…

1 ώρα ago

Nέοι δημόσιοι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στα Ιωάννινα

Ενισχύονται οι υποδομές ηλεκτροκίνησης στον δήμο Ιωαννιτών.

2 ώρες ago

H διάβρωση στην ακτογραμμή Αυλίδας-Βαθέος κύριο θέμα της σύσκεψης υπό τον Ν. Παπαθανάση

Έλενα Βάκα: «Η διάβρωση του παραλιακού μετώπου της Αυλίδας αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής και…

2 ώρες ago