ATTICA GREEN EXPO

Αλ. Σδούκου: «Η περιβαλλοντική μετάβαση απαιτεί τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, συμμετείχε στα Eco Panels της 5ης Attica Green Expo με τίτλος «Η περιβαλλοντική μετάβαση σε τοπικό επίπεδο: προτεραιότητες, επιλογές και νέες ισορροπίες».

Η κυρία Σδούκου εξέφρασε τη χαρά της γιατί στην φετινή έκθεση αυξήθηκε η συμμετοχή του κόσμου: «Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Σε μια εποχή που συζητάμε διαρκώς για κλιματική κρίση, τις επιπτώσεις και πόσο αυτό επηρεάζει τη ζωή μας, δεν υπάρχει πιο ενδιαφέρον πράγμα από το να βλέπεις τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και του διαρκούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα που έχουν αυτές οι εκθέσεις. Περίπου 3.500 παιδιά βρίσκονται εδώ και περιηγούνται στην έκθεση. Αυτά δείχνουν μια ολοένα αυξανόμενη συνέργεια μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης για το τι χρειάζεται να κάνουμε για να αλλάξουμε την κουλτούρα μας, σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση. Τελικά όλο αυτό, πέραν των περιβαλλοντικών ωφελειών που σίγουρα είναι το μείζον και το ζητούμενο, θεωρώ ότι επηρεάζει σημαντικά και την καθημερινότητά μας».

Η κυρία Σδούκου επεσήμανε πως η προστασία του περιβάλλοντος, οι πολιτικές γενικότερα της ανακύκλωσης, της μείωσης των απορριμμάτων, της εξοικονόμησης ενέργειας, της χρήσης ολοένα και περισσότερο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όλα αυτά μαζί σίγουρα διαμορφώνουν τις συνθήκες για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον που θέλουμε να ζούμε.

Τελευταία άρθρα

Δυναμική πρεμιέρα για την 5η Attica Green Expo με λαμπερά εγκαίνια, δεκάδες συζητήσεις και μαζική συμμετοχή

Με ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή πολιτικών, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων της αγοράς πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα της…

4 δευτερόλεπτα ago

Ν. Χαρδαλιάς: “Σημασία έχουν τα αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών”

"Άλλη μια εξαιρετική διοργάνωση που εύχομαι να φέρει απτά αποτελέσματα".

5 ώρες ago

Σ. Παπασταύρου: “Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ενεργό ρόλο στο μέλλον των παιδιών μας”

"Αυτή εδώ η έκθεση είναι πολύ σημαντική γιατί η βιώσιμη, η ισορροπημένη ανάπτυξη δεν είναι…

5 ώρες ago

Σ. Χιονίδης: “Κάνουμε δράσεις που ωφελούν την κοινωνία άσχετα αν δεν βολεύουν κάποιους”

"Ο νέος κώδικας κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, δεν έγινε εν κρυπτώ, έγινε από επιτροπές και…

6 ώρες ago

Κώστας Κυρανάκης: «Άψογη η συνεργασία μας με τους δήμους για μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα»

"Η Αττική σύντομα θα έχει 5 γραμμές σταθερής τροχιάς συν έναν πλήρως ανανεωμένο στόλο λεωφορείων".

8 ώρες ago