ΔΗΜΟΙ

Μόνο στο e-ota.gr: Βανδαλισμοί στο 3ο Λύκειο Νέας Ιωνίας – Eκτεταμένες ζημιές

Σοβαρά περιστατικά βανδαλισμού σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, προκαλώντας έντονη ανησυχία τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στην τοπική κοινωνία.

Άγνωστοι εισέβαλαν στο σχολείο για δύο διαδοχικές νύχτες, προκαλώντας σημαντικές φθορές. Την πρώτη νύχτα, προκάλεσαν καταστροφές στον τοίχο του σχολείου χρησιμοποιώντας βαριοπούλες. Τη δεύτερη φορά, εισήλθαν στην αποθήκη, από όπου αφαίρεσαν υλικά συντήρησης και χρώματα. Στη συνέχεια, τα διέσπειραν στον προαύλιο χώρο, προκαλώντας ακόμη περισσότερες ζημιές.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε άμεσα στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, οι οποίες διεξάγουν σχετική έρευνα. Επί τόπου έσπευσε και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, ζητώντας την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαχείρισης από την Αντιδήμαρχο Παιδείας. Παράλληλα, σε επικοινωνία του με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξασφαλίστηκε η δέσμευση για ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στην περιοχή, όπου καταγράφεται αυξημένη παραβατικότητα.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Μαρίλλη Κουλουριώτη δήλωσε ότι «Η επαναλαμβανόμενη εισβολή στο 3ο Λύκειο συνιστά προσβολή όχι μόνο στη σχολική περιουσία αλλά και στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία και στην ασφάλεια των μαθητών μας. Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες από κάθε δημοκρατική κοινωνία.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας δεσμεύεται για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τη Ελληνική Αστυνομία και τους Συλλόγους Γονέων, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση της φύλαξης των σχολικών μονάδων, με στόχο να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Οι σχολικές αίθουσες είναι χώροι γνώσης, πολιτισμού και ασφάλειας, όχι στόχοι καταστροφής».

Τελευταία άρθρα

Δεντροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πειραιά

Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο…

4 ώρες ago

Ελ.Δ.Α.Π. και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώνουν δυνάμεις για πιο ανθεκτικούς Δήμους

Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας…

4 ώρες ago

Βράβευση για τον Ασπρόπυργο στην έκθεση Attica Green Expo

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απονεμήθηκε στο δήμο Ασπροπύργου από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων…

5 ώρες ago

Πρόσκληση στις Περιφέρειες για Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων

Στους διαχειριστικά επαρκείς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, για τους οποίους έχει εγκριθεί από…

5 ώρες ago

Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Περάματος από την Περιφέρεια

Στρατηγική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία αποτελεί για τη διοίκηση της  Περιφέρειας η…

6 ώρες ago

ATTICA GREEN EXPO: Σύμφωνη με τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης η ΕΕΤΑΑ

Για το νέο εκλογικό σύστημα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε…

6 ώρες ago