Από κοινού τη δράση με τίτλο «Στέγασης και Εργασίας για τους Αστέγους ΙΙΙ υλοποιούν οι δήμοι Αχαρνών και Φυλής με σκοπό την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για την ένταξή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Η υλοποίηση του Σχεδίου που χρηματοδοτείται από πόρους του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, έχει βασικό στόχο τη μείωση του φαινομένου της έλλειψης στέγης με στόχο την άμεση μετάβαση των αστέγων σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας, καθώς και της κινητοποίησης των ωφελούμενων του προγράμματος για την επανένταξη τους στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και εύρεσης εργασίας.

Ωφελούμενοι του Σχεδίου θα είναι συνολικά 20 νοικοκυριά που τα μέλη τους έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Αχαρνών  και Φυλής ως άστεγοι που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.

Για την επιλογή τους θα εφαρμοστεί σύστημα επιλογής και αξιολόγησης καθώς και ατομική συνέντευξη. Με νέο δελτίο τύπου τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.