ΔΗΜΟΙ

Τρεις δράσεις ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης για μαθητές από το Κέντρο Κοινότητας Σπάρτης

Με στόχο την ενίσχυση της συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων, μέσω της δημιουργίας ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος μάθησης και εξέλιξης, το Κέντρο Κοινότητας & η Κινητή Μονάδα με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Σπάρτης διοργανώνουν τρεις δράσεις ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης για μαθητές διαφορετικών ηλικιακών ομάδων.

Ειδικότερα:

«Παίζω και μαθαίνω τα συναισθήματα» – Δράση για παιδιά Νηπιαγωγείου, με στόχο την κατανόηση και έκφραση των συναισθημάτων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.
«Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος μου» – Δράση για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν το άγχος και να αποκτήσουν δεξιότητες αποτελεσματικής διαχείρισής του.
«Μαθαίνω να αναγνωρίζω και να θέτω όρια» – Δράση για μαθητές του Γενικού Λυκείου Καστορείου, που θα εστιάσει στην ενίσχυση της αυτογνωσίας και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων υγιών διαπροσωπικών σχέσεων.

Οι δράσεις απευθύνονται σε όλα τα σχολεία της Λακωνίας και θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από ειδικούς με σύγχρονες, βιωματικές και διαδραστικές μεθόδους.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων μπορούν να ορίσουν ημερομηνία διεξαγωγής των δράσεων επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 2731361240-41-42 και ώρες 08:00-15:00.

Τελευταία άρθρα

Στον Πέδρο Σάντσεθ το Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών

Τη συμβολή του Ισπανού πρωθυπουργού στην υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τίμησε…

4 ώρες ago

Π. Φάληρο: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας

Πάντα πρωτοπόρος ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου δίνει έμφαση σε δράσεις και ασκήσεις πολιτικής προστασίας για…

6 ώρες ago

Παραμένουν στις θέσεις τους οι 325 συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων

Την παραμονή τους στην εργασία τους, τουλάχιστον ως το Μάιο του 2027 αποφάσισε το Μονομελές…

8 ώρες ago

Συνεδρίαση του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης

Ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των τεχνολογικών  ατυχημάτων μεγάλης έκτασης…

8 ώρες ago

Μονάδας Ανάκτησης και Ανακύκλωσης στην Σαντορίνη

Μια εκκρεμότητα δεκαετιών λύνεται οριστικά.

8 ώρες ago

Θερμαϊκός: Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της αμμοληψίας στην Επανομή

Παραμένει σε ισχύ το "στοπ" των ασφαλιστικών μέτρων στην αμμοληψία στην Επανομή.

8 ώρες ago