Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια της 5ης τακτικής συνεδρίασης στις 27 Φεβρουαρίου 2025, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 συνάνθρωποί μας, εξέδωσε ψήφισμα.

Στο ψήφισμα αυτό, εκφράζεται η αμέριστη υποστήριξή του και καλεί όλους να συμμετάσχουν στη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση.

Πριν από την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

Επίσης ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Ηλίας έκανε αναφορά και στον αδόκητο χαμό του υπαλλήλου του Δήμου Δημήτρη Κεχαγιά, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια, στην οικογένεια και στους οικείους του.

Δήμος Ασπροπύργου: Στη συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου θα είμαστε όλοι παρόντες και παρούσες

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αναφέρονται τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ασπροπύργου κατά τη συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου 2025, εκφράζει γι’ ακόμη μία φορά τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των 57 θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, το οποίο συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, και με βαθύ αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, αποφασίζει τα ακόλουθα:

Την ημέρα της διαδήλωσης οι υπηρεσίες του Δήμου να παραμείνουν κλειστές από τις 10.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.

Να μισθωθεί πούλμαν το οποίο θα μεταφέρει εργαζόμενους και πολίτες στη συγκέντρωση της Πλατείας Συντάγματος.
Να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για την ενεργό συμμετοχή στο συλλαλητήριο και μακριά από οποιαδήποτε μορφή βίας και ακρότητες, να σταλεί το απαιτητό μήνυμα της κοινωνίας για την απόδοση ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ με την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών όπου ανήκουν.

Ενώνουμε τις φωνές μας στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Στη συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου θα είμαστε όλοι ΠΑΡΟΝΤΕΣ και ΠΑΡΟΥΣΕΣ».