ΔΗΜΟΙ

Εκδήλωση για τη Φροντίδα των Ηλικιωμένων

Η φροντίδα των ηλικιωμένων και οι βασικκές αρχές διχείρισης των ατόμων που πασχουν από χρόνια νοσήματα είναι το αντικείμενο της εκδήλωσης που διοργανώνεται από το δήμο Βύρωνα.

Συγκεκριμένα η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου από το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Συμμετοχή» στο δημαρχείο της πόλης, έχει τίτλο: «Σε φροντίζω- Με προσέχω» Βασικές αρχές διαχείρισης ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων ατόμων- Συστάσεις για φροντιστές.

Σκοπός της είναι η ενημέρωση τόσο των οικείων, όσο και των φροντιστών σε θέματα εξειδικευμένης ολιστικής και στοχευμένης προσέγγισης των διαδικασιών παροχής φροντίδας προς τα ατομα αυτά.

Πέραν από  γνώσεις και δεξιότητες για τη σωστή παρακολούθηση της γενικής κατάστασης και εικόνας κάθε ασθενούς, οι φροντιστές καλούνται να ανταποκριθούν σε  πολλούς ρόλους  δεχόμενοι συχνά το μεγαλύτερο βάρος της φροντίδας των ηλικιωμένων με χρόνια νοσήματα.

Σημαντικό είναι και το ότι οι φροντιστές να γνωρίζουν να «φροντίζουν σωστά» τον εαυτό τους τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά και να υπάρχουν φορείς και  δομές  που θα μπορούν να  τους συνδράμουν και κατευθύνουν ώστε απρόσκοπτα  να  συνεχίσουν το υψηλών απαιτήσεων  έργο τους.

Σκοπός της  επιστημονικής εκδήλωσης, η οποία πλαισιώνεται από   μια σειρά ομιλητών με μεγάλη κλινική εμπειρία είναι η αναλυτική παρουσίαση  βασικών αρχών διαχείρισης ηλικιωμένων και ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις, από το πώς χρησιμοποιώ το οξύμετρο, ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του οργανισμού που πρέπει να παρακολουθώ, μέχρι τη διαδικασία χορήγησης φαρμάκων, τη διατροφή, τις δομές που μπορώ να απευθυνθώ ως φροντιστής.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

11 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

11 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

11 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

12 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

12 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

13 ώρες ago