ΔΗΜΟΙ

Κηφισιά: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 1.379.760,00€ για ενεργειακή αναβάθμιση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου της Γεωργαντά 3

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στην οδό Γεωργαντά 3, στην Κηφισιά, εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027». Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 1.379.760,00 ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η απόφαση ένταξης βασίστηκε στη σχετική πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος Κηφισιάς, η οποία έγινε δεκτή χάρη στις ταχύτατες και αποτελεσματικές ενέργειες του κ. Παπαθανάση.

Το ιστορικό κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εμβαδού 1.800 τ.μ., το οποίο παρέμενε εγκαταλελειμμένο για δεκαετίες, περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Κηφισιάς το 2024, με την υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης από τον Δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Βασίλη Ξυπολυτά, και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αντώνη Αυγερινό.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Δήμος ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία ένταξης του κτιρίου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Στόχος του έργου είναι η φιλοξενία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς, δίνοντας οριστική λύση στο χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα των δημοτικών υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου μας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που το ιστορικό κτίριο περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου, με συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες και των δύο πλευρών, ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες και το εν λόγω κτίριο εντάχθηκε με επιτυχία στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Έπειτα από δεκαετίες, ήρθε η ώρα το κίήριο της Γεωργαντά 3, κομμάτι της ιστορίας, της φυσιογνωμίας και της αίγλης της Κηφισιάς, να αξιοποιηθεί και να αποδοθεί στους δημότες της πόλης μας. Η πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου επιλύει ένα ουσιαστικό πρόβλημα, καθώς οι βασικές υποδομές του Δήμου, πλην του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου, είναι ενοικιαζόμενες. Ξεκινάμε άμεσα, από τη νέα χρονιά, τη δημοπράτηση του κατασκευαστικού έργου».

Τελευταία άρθρα

To Μεσολόγγι ποδηλατεί για την Ειρήνη

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους από το 1ο ΚΔΑΠ Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

19 λεπτά ago

Ποιοι αυτοδιοικητικοί στηρίζουν το νέο εγχείρημα Τσίπρα – Όλα τα ονόματα

Έντονη είναι η παρουσία στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νέο πολιτικό εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα,…

23 λεπτά ago

Αναβαθμίζεται ψηφιακά ο Δήμος Ιθάκης

Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινής εξυπηρέτησης, η μείωση της γραφειοκρατίας και η ταχύτερη διεκπεραίωση…

27 λεπτά ago

Κως: 1,5 εκ. ευρώ για το παραλιακό μέτωπο της Κεφάλου

Αποδοτικές συναντήσεις του Θεοδόση Νικηταρά σε δύο υπουργεία για θέματα της Κω.

35 λεπτά ago

Συνάντηση Βρούτση με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Κεντρικό αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η συνολική αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλες τις δημοτικές…

49 λεπτά ago

Χατζημάρκος: Ξεκινά η υλοποίηση του πρώτου έργου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Κω

Την έναρξη υλοποίησης του πρώτου έργου που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Πόλεως Κω…

53 λεπτά ago