Μια…χριστουγεννιάτικη πρωτιά διατηρούν τα Τρίκαλα και δεν είναι άλλη από αυτή, των δύο υψηλότερων χριστουγεννιάτικων δέντρων. Το ένα δέντρο είναι φυσικό ενώ το άλλο τεχνητό.

Στα Τρίκαλα τα δύο υψηλότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Το φυσικό δέντρο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία. Είναι μια σεκόγια ύψους 33 μέτρων, που μεταφυτεύτηκε στα Τρίκαλα το 1977, από τον τότε Δήμαρχο Κώστα Παπαστεργίου.
Η φωταγώγησή του σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου των Χριστουγέννων για την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, καθώς λίγες ημέρες μετά, ξεκινά να λειτουργεί και ο Μύλος των Ξωτικών, με τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το δεύτερο υψηλότερο δέντρο, είναι τεχνητό. Βρίσκεται εντός του Μύλου Ματσόπουλου, όπου υλοποιείται για 13 περιόδους το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας.
Κατασκευάστηκε το 2024 για τις ανάγκες της διοργάνωσης και φτάνει σε ύψος τα 35 μέτρα. Στέκει στο κέντρο της κατεύθυνσης που οδηγεί στο Σπίτι του Αη Βασίλη, δηλαδή είναι προσπελάσιμο και αποτελεί σημείο αναφοράς εντός του Μύλου. Εντυπωσιάζει με το ύψος του, με την κατασκευή και με τη λάμψη του.

Χριστουγεννιάτικη πρωτιά για τα Τρίκαλα

Αμφότερα τα δέντρα προσδίδουν το απαραίτητο «χρώμα» για τη μεγάλη γιορτή που με αγάπη, χαρά και χαμόγελο προσφέρει ο Μύλος των Ξωτικών σε εκατοντάδες χιλιάδες φίλους και φίλες κάθε ηλικίας, σε μικρά παιδιά, σε οικογένειες.