Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων και την υποβάθμιση της Παιδείας έχουν προγραμματίσει ο Δήμος Αιγάλεω και η σχολική κοινότητα της πόλης.
Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024, στις 18:30 η ώρα, στην πλατεία Ελευθερίας (Ιερά Οδός και Θηβών).
«Με την υπ’ αριθμ. 186/2024 ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω δήλωσε ρητά ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2025-2026.
Η απόφαση αυτή εδράζεται στη διαπίστωση ότι οι συγχωνεύσεις επιβαρύνουν περαιτέρω ένα ήδη δύσκολο εκπαιδευτικό περιβάλλον, επηρεασμένο από τη χρόνια υποχρηματοδότηση, την έλλειψη έργων συντήρησης, την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών, τα προβλήματα στα σεισμόπληκτα σχολεία κ.α..
Ο Δήμος Αιγάλεω παραμένει σταθερός στη δέσμευσή του για ποιοτική εκπαίδευση και καλεί όλους τους πολίτες να ενώσουν τη φωνή τους, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τα σχολεία μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Η Παιδεία μας αφορά όλους. Ελάτε να υπερασπιστούμε τα σχολεία μας. Γιατί αν γλιτώσει το σχολείο υπάρχει ελπίδα», τονίζει ο Δήμος Αιγάλεω.
Πρόστιμο συνολικού ύψους 14.580 ευρώ στο δήμο Αμοργού για επέμβαση οδοποιίας με τη χρήση μηχανημάτων,…
Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…
Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…
Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…
Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…
Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…