ΔΗΜΟΙ

Δεδομένη η στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραμονή του στρατοπέδου ΒΕΡΣΗ στην Άρτα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρταίων, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024, εξέφρασε τη στήριξή του στην παραμονή του στρατοπέδου ΒΕΡΣΗ στην πόλη. Παρά την απουσία επίσημης ενημέρωσης για ενδεχόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να λάβει προληπτικά μέτρα και να στηρίξει εμπράκτως την εύρυθμη λειτουργία του, ώστε να πάψει να βρίσκεται σε κατάσταση υπολειτουργίας.

Το στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, με σημαντικό ρόλο στην ιστορική και κοινωνική ταυτότητα της Άρτας. Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της παρουσίας του και δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, τόνισε: “Η παραμονή και η ουσιαστική ενίσχυση του στρατοπέδου ΒΕΡΣΗ δεν είναι απλώς ζήτημα στρατιωτικής παρουσίας, αλλά και κοινωνικής ευθύνης. Αποτελεί για εμάς προτεραιότητα να στηρίξουμε το στρατόπεδο, όχι μόνο για την αποτροπή ενδεχόμενου κλεισίματος, αλλά και για τη διασφάλιση ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με πλήρη δυναμική. Στηρίζουμε λοιπόν, την παραμονή και την ενδυνάμωση του στρατοπέδου ΒΕΡΣΗ στην Άρτα”.

Τελευταία άρθρα

8,7 εκατ. ευρώ για έξι νέα έργα στη Δυτική Ελλάδα

Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…

6 ώρες ago

Συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος της ΠΑΜΘ

Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…

7 ώρες ago

2 εκ. ευρώ στη Λευκάδα για αποκατάσταση των καταστροφών

Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…

7 ώρες ago

Η ανθεκτικότητα στην ημερίδα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…

7 ώρες ago

Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς

Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…

8 ώρες ago

Βανδαλισμοί σε παιδική χαρά στη Νίκαια

Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…

8 ώρες ago