ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας: Εξοπλίζει τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας ακόμα 7 Δήμων για την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει τους Δήμους με μηχανήματα για την ενίσχυση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας τους, για τη θωράκισή τους έναντι των φυσικών κινδύνων και της κλιματικής αλλαγής.

Ήδη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έχει υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις για 25 Δήμους, που θα προμηθευτούν “εξοπλισμό για την αναβάθμιση των ικανοτήτων παρακολούθησης, πρόληψης και ανταπόκρισης έναντι φυσικών κινδύνων”, ενώ υπέγραψε προσφάτως και τις αποφάσεις για επιπλέον επτά Δήμους.

“Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε στο σύνολό της την Κεντρική Μακεδονία έναντι των φυσικών καταστροφών. Διαθέτουμε πόρους του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να αναβαθμίσουμε την ετοιμότητα και την ικανότητα των Δήμων ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες Πολιτικής Προστασίας και τελικά να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη ζωή και τις περιουσίες των συμπολιτών μας σε όλη την Περιφέρεια”, δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Οι νέες αποφάσεις αφορούν στους εξής Δήμους:

-Βέροιας: Ένα υδροφόρο όχημα, ένα ημιφορτηγό και ένας γεωργικός ελκυστήρας.

-Κιλκίς: Ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων με παρελκόμενο χορτοκοπτικό βραχίονα, κεφαλή χορτοκοπής και κεφαλή κλαδέματος και ένα φορτηγό.

-Ωραιοκάστρου: Ένα φορτηγό, ένα διπλοκάμπινο ημιφορτηγό όχημα και ένα ημιφορτηγό με εκχιονιστικό και πυροσβεστικό εξοπλισμό.

-Δίου – Ολύμπου: Ένα φορτηγό με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα, γερανό και αρπάγη (παπαγάλος), ένα βυτίο, ένας αλατοδιανομέας και μια λεπίδα αποχιονισμού.

-Πύδνας – Κολινδρού: Ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων (πολυμηχάνημα) με λεπίδα αποχιονισμού και αλατοδιανομέα.

-Αμφίπολης: Ένας φορτωτής – πολυμηχάνημα με παρελκόμενα, ένας μικρός ερπυστριοφόρος εκσκαφέας και ένα καλαθοφόρο ρυμουλκούμενο.

-Κασσάνδρας: Ένα υδροφόρο όχημα και ένας ελκυστήρας με παρελκόμενα φορτωτή και υδραυλικό καταστροφέα.

Τελευταία άρθρα

Αυτοψία στα έργα για το νέο κολυμβητήριο των Αμπελοκήπων

Στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, προκειμένου να δεί από κοντά την πρόοδο των εργασιών της κατασκευής του…

8 ώρες ago

PIRAEUS OPEN WATER 1896 – 130 χρόνια μετά, η ιστορία επιστρέφει στο νερό

Την Ολυμπιακή του κληρονομιά και τη διαχρονική σχέση του με τη θάλασσα τιμά ο δήμος…

9 ώρες ago

2,14 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού

Τα έργα βελτίωσης του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού, προκειμένου να εξυπηρετείτε το επιβατικό κοινό…

9 ώρες ago

Υπό προϋποθέσεις οι διατάξεις της νέας ΣΣΕ για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 15 Οκτωβρίου η νέα συλλογική σύμβαση για τους δημοτικούς υπαλλήλους…

9 ώρες ago

Προτάσεις της ΠΑΜΘ για ισχυρά ανατολικά σύνορα της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Μηνύματα για διευρυμένες συνεργασίες και την ανάγκη έμπρακτης ευρωπαϊκής στήριξης των περιφερειών των ανατολικών συνόρων…

10 ώρες ago

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής το Αιγάλεω

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχει ο δήμος Αιγάλεω, μέσω του Προγράμματος Εθελοντισμού…

10 ώρες ago