Η κλιματική κρίση, οι πειπτώσεις της στις τοπικές κοινωνίες και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησηςστην εφαρμογή μέτρων πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης των επιπτώσεων είναι το θέμα και του Forum που πραγματοποιείται στις 29 και 30 Νοεμβρίου στη Σπάρτη με τη συμμετοχή πάνω από 70 συνέδρων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης, της Ακαδημαϊκής και της Τεχνοκρατικής κοινότητας, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα θέσουν στο Forum Πελοποννήσου για την Αυτοδιοίκηση τα προβλήματ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης και θα προτείνουν λύσεις.

Θέμα των εργασιών είναι η Κλιματική αλλαγή, η Βιώσιμη και Ανθεκτική ανάπτυξη και οι Καλές πρακτικές.

Το Forum, έχει 7 θεματικές τράπεζες και μια συμπερασματική, αφορούν στην Κλιματική κρίση, στη Περιφερειακή ανάπτυξη, στη διαχείριση των υδάτων, στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων και την ανθεκτικότητα των ΣΔΙΤ.

Επίσης αναφέρονται στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, στην Κλιματική κρίση στη Γεωργία και στη διαχείριση των Υδάτων, στην Ανάπτυξη, Ψηφιακή, Έξυπνη, Κυκλική, Πράσινη, Βιώσιμη, ενόψει Κλιματικής Αλλαγής, στην Ενεργειακή μετάβαση, στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και Νησιωτικότητα, στις Στρατηγικές Τοπικής Ανάπτυξης – Τοπικό Πρόγραμμα Leader και τις Kαλές πρακτικές, στη Διαχείριση και Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας ΟΤΑ – Realty Manager Ελλάδα 2.0.

Το Forum έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, ενώ έχει την στήριξη των δήμων Σπάρτης, Καλαμάτας, Τρίπολης, Άργους – Μυκηνών, Ανατολικής Μάνης, Μονεμβάσιας, Eυρώτα, Ν. Κυνουρίας, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, οι ΔΕΥΑ: Αν. Μάνης, Σπάρτης, Άργους – Μυκηνών, Καλαμάτας και Τρίπολης.

Από πλευράς κυβέρνησης, στο Forum μετέχουν στελέχη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι,Οιχαλίας, Κυθήρων, Συκιωνίων, Νεμέας, Επιδαύρου, Σαλαμίνας, η ΕΔΕΥΑ, η Ένωση Νέων Αυτοδιοίκησης Ελλάδας, το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του ΟΕΕ.