ΔΗΜΟΙ

#Save_agrafa: Διήμερο εκδηλώσεων στην Καρδίτσα για την προστασία των Αγράφων

Εκδηλώσεις για την προστασία των Αγράφων, #save_agrafa, θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις για την προστασία των Αγράφων, #save_agrafa, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή, 16 και 17 Νοεμβρίου, στην Καρδίτσα, με τη συμμετοχή των Δήμων Αργιθέας, Αγράφων, Λίμνης Πλαστήρα, Καρδίτσας, Μουζακίου και Σοφάδων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Π. Ε. Καρδίτσας. Διοργανωτές των εκδηλώσεων θα είναι το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων και ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση του αγώνα για τη διάσωση της φυσικής ακεραιότητας των Αγράφων και της Πίνδου, η οποία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, απειλείται από καταιγισμό αδειοδοτήσεων βιομηχανικού τύπου ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά, μικρά υδροηλεκτρικά).

#Save_agrafa: Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024 στο Κινηματοθέατρο Καρδίτσας και ώρα 11:00 θα γίνει ενημέρωση – συζήτηση για την πορεία των έργων και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες. Στις 12:15 θα γίνει η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Νίκου Ντουρλιού «Ο ΑΙΟΛΟΣ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ» και στις 13:30 συζήτηση και η έκδοση του ψηφίσματος της ημερίδας.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024 θα γίνει συμβολική ανάβαση στην Καράβα, την υψηλότερη κορυφή των Αγράφων που απειλείται και αυτή, η έναρξη της πορείας θα γίνει από τον Άγιο Νικόλαο Βλασίου στις 10:00.

Share

Τελευταία άρθρα

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου σε έργα καθαρισμών ρεμάτων

Με τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα υψηλός και φέτος, λόγω και της…

26 λεπτά ago

Δράσεις κοινωνικοοικονομικής ένταξης των Ρομά της Θεσσαλίας

Την χρηματοδότηση έξι δήμων, για την κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου…

35 λεπτά ago

Σε κατάσταση συναγερμού λόγω κινδύνου φωτιάς η μισή Ελλάδα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, όπου, σύμφωνα με τον χάρτη…

1 ώρα ago

Συνεχίζονται οι εργασίες στο νέο Ειδικό Σχολείο Γλυφάδας

Μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο, πρότυπο Ειδικό Σχολείο…

1 ώρα ago

Ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την τραγωδία στην Τανάγρα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει διατελέσει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ήταν εμφανώς συγκινημένος από την…

22 ώρες ago

Συνάντηση Κουρέτα- Σακκά για έργα αθλητικής υποδομής των Τρικάλων

Δ. Κουρέτας: «Η Περιφέρεια δηλώνει έτοιμη να χρηματοδοτήσει και να προχωρήσει άμεσα τα έργα, αρκεί…

1 ημέρα ago