ΔΗΜΟΙ

«Ένας κύκλος έκλεισε … Ένας νέος οραματικός κύκλος ανοίγει», άρθρο του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου

Του  Γιάννη Κωνσταντάτου*

Όταν το 2019, κλήθηκα από τους συναδέλφους μου Δημάρχους να αναλάβω την Προεδρία του διαλυμένου και απαξιωμένου τότε, Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) είπα ότι θα αναλάβω την ευθύνη και εξήγγειλα στην πρώτη συνεδρίαση που κάναμε στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης, τους 5 πυλώνες ανάπτυξης και εξέλιξης του Συνδέσμου.

Ο,τι εξήγγειλα και ό,τι δεσμεύτηκα, απέναντι στους Δήμους – Μέλη, απέναντι στις Εθελοντικές Οργανώσεις και στο λαό που ζει και αναπνέει πέριξ του Υμηττού, το πράξαμε στο ακέραιο! Υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα άνω των 10 εκ. ευρώ. Ο Υμηττός απέκτησε θωράκιση, εξοπλισμό, το ίδιο και οι εθελοντικές του ομάδες και το εξίσου σημαντικό; Αποτελεί πλέον πρότυπο λειτουργίας στην πυροπροστασία, δασοφύλαξη και πολιτική προστασία, ο ΣΠΑΥ για όλη την χώρα, για όλη την Αυτοδιοίκηση.

Είχα εξαγγείλει επίσης, κατά τη δεύτερη επανεκλογή μου το 2021, ότι όταν ολοκληρωθεί και το μεγάλο μου όνειρο που είναι η δημιουργία του Πρότυπου Αυτοδιοικητικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, μαζί με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΣΠΑΥ εγώ θα έχω ολοκληρώσει πλέον τον κύκλο μου και θα πρέπει να συνεχίσουν άλλοι συνάδελφοι.

Η τεράστια επιτυχία του ΣΠΑΥ, η εμβέλεια του και η ανάγκη πολλών Δήμων να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και η επιθυμία μας να τους βοηθήσουμε, γέννησε μέσα από το Forum του ΣΠΑΥ, μέσα από τα σπλάχνα του, το ΕλΔΑΠ.

Σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, με αποφάσεις 120 και πλέον δημοτικών συμβουλίων, με ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων και γραφειοκρατικών διαδικασιών, το ΕλΔΑΠ πραγματοποίησε την πρώτη του Γενική Συνέλευση και κατά τη συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού του Συμβουλίου με ανέδειξε Πρόεδρο.

Ο Ισίδωρος Μάδης, Δήμαρχος Παιανίας που συνεχίζει στην Προεδρία του ΣΠΑΥ είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί αντάξια και θα προσφέρει πολλά περισσότερα τα επόμενα χρόνια. Προσωπικά, θα σταθώ στο πλευρό του, στρατιώτης, γιατί η αγάπη μου για τον Υμηττό δεν καθορίζεται από αξιώματα αλλά είναι σχέση ψυχής.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις εθελοντικές ομάδες του Υμηττού, τους συναδέλφους Δημάρχους που για 3 θητείες με εξέλεξαν στην Προεδρία του Συνδέσμου.

Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει δυνατός και ενωμένος το σπουδαίο του έργο!

* Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης, Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς από τις Βρυξέλλες: Διεκδικεί περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για έργα σε κάθε γωνιά της Αττικής

Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…

5 ώρες ago

Στην Επιτροπή Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Οινουσσών

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.

8 ώρες ago

Το ParkOut City Flow έρχεται στην Κυψέλη

Nέα προσέγγιση στην αστική μετακίνηση.

8 ώρες ago

Nέος μεγάλος υπόγειος αγωγός απορροής ομβρίων υδάτων στην Ηράκλεια

Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

8 ώρες ago

830.000 ευρώ για την αναβάθμιση 11 γηπέδων του Δήμου Ιωαννιτών

Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…

9 ώρες ago

Ζάκυνθος: Oικονομική ενίσχυση από τη Βουλή των Ελλήνων στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…

9 ώρες ago