ΔΗΜΟΙ

«Αλλάζει» ο Δήμος Χανίων: Οι αναπλάσεις, οι βελτιώσεις και οι ανακατασκευές

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής στις κοινόχρηστες υποδομές του Δήμου Χανίων, σε μία διαρκή προσπάθεια για ανάπλαση και βελτιστοποίηση πρόσβασης, εικόνας και λειτουργίας της πόλης και των υπόλοιπων περιοχών, περιαστικά των Χανίων, όπως αναφέρει η δημοτική Αρχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουνίου ο Δήμος Χανίων ξεκινά εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων της οδού Κυδωνίας, στο κέντρο της πόλης. Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν σημειακά, ανά ρεύμα κυκλοφορίας, από την πλατεία 1866 (νέα καταστήματα) έως και τη συμβολή με την οδό Αποκορώνου.

Οι εργασίες γίνονται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, στο πλαίσιο του έργου «Ανακατασκευή πεζοδρομίων Δήμου Χανίων», το οποίο είναι σε εξέλιξη και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 4.000.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις προβλέπουν την πλήρη ανακατασκευή των υφιστάμενων πεζοδρομίων, με σύγχρονες προδιαγραφές και νέες φυτεύσεις, σε περισσότερες από 30 περιοχές του Δήμου Χανίων, εντός του κέντρου αλλά και σε περιαστικές περιοχές όπως τα Δικαστήρια, η Χαλέπα, ο Άη-Γιάννης, τα Λενταριανά, ο Κουμπές, το Σόδυ, τα Παχιανά, κ.ά.

Share

Τελευταία άρθρα

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

1 ώρα ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

2 ώρες ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

4 ώρες ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

4 ώρες ago

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Microsoft 365 & Copilot για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.

5 ώρες ago

Αδυναμίες στους ΟΤΑ διαπιστώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο

Σοβαρές ελλείψεις, ανεπάρκειες και αδυναμίες διαπιστώνει και καταλογίζει για μία ακόμη φορά στους δήμους το…

5 ώρες ago