ΔΗΜΟΙ

Δωρεάν στέγη για τα τρία πρώτα νοικοκυριά σε εφαρμογή του προγράμματος “Κάλυψη” στο Δήμο Θέρμης

Υπογράφηκαν την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου τα πρώτα συμβόλαια μίσθωσης δωρεάν στέγης μεταξύ του Δήμου Θέρμης και τριών νοικοκυριών που διαμένουν στα διοικητικά όρια του Δήμου και εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Στέγασης «Κάλυψη». Το Πρόγραμμα στοχεύει στη στέγαση ευάλωτων νέων ηλικίας 25-39 ετών, δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αξιοποιώντας ιδιωτικές κατοικίες που είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία στο πλαίσιο των προγραμμάτων «ESTIA II» και «ESTIA 2021».

Ο Δήμος Θέρμης και εννέα Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης έχουν συμβληθεί για την υλοποίηση του Προγράμματος με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω προγραμματικής σύμβασης καθώς και με την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης (ΜΑΘ) ΑΕ ΑΟΤΑ ως διαχειριστή εταίρο της σύμπραξης.

Τα δωρεάν σπίτια βρίσκονται στο Πλαγιάρι και την Αγία Παρασκευή και η υπογραφή των συμβολαίων μίσθωσης πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου στη Θέρμη. Εκ μέρους του Δήμου υπέγραψε τα συμβόλαια η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας και Προσχολικής Αγωγής, Φανή Χατζηδημητρίου και εκ μέρους της ΜΑΘ ΑΕ – ΑΟΤΑ ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος, Λάζαρος Παναγιωτίδης.

Η κ. Χατζηδημητρίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υλοποίηση του Προγράμματος, την άριστη συνεργασία με την ΜΑΘ ΑΕ-ΑΟΤΑ και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε για την πραγματοποίηση της εγκατάστασης των ωφελούμενων νοικοκυριών στα νέα τους σπίτια. Συγκίνηση και ανακούφιση ήταν τα συναισθήματα που κατέκλυσαν τους νέους ανθρώπους που ωφελούνται από το Πρόγραμμα και ξεκινούν μία πιο ασφαλή περίοδο στη ζωή τους.

Ο Δήμος Θέρμης θα προκηρύξει άμεσα νέα πρόσκληση προς δυνητικά ωφελούμενους για την διάθεση μίας ακόμη δωρεάν κατοικίας στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής.

Share

Τελευταία άρθρα

Πρόστιμο σε Δήμο για παρεμβάσεις σε χωματόδρομο

Πρόστιμο συνολικού ύψους 14.580 ευρώ στο δήμο Αμοργού για επέμβαση οδοποιίας με τη χρήση μηχανημάτων,…

4 ώρες ago

Αλλάζει το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο

Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…

8 ώρες ago

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η Π. Δυτικής Μακεδονίας

Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…

8 ώρες ago

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα το λιμάνι της Μυτιλήνης

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…

8 ώρες ago

«Ψαρεύουν» θύματα προσποιούμενοι δήμαρχο

Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…

9 ώρες ago

Στη Νέα Υόρκη η δήμαρχος Λήμνου

Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…

10 ώρες ago