ΔΗΜΟΙ

Πιο πράσινες σχολικές αυλές στην Αθήνα: Μαθητές και εκπαιδευτικοί αλλάζουν το σχολικό περιβάλλον

Με δράσεις που συνδυάζουν την περιβαλλοντική εκπαίδευση με τη βιωματική μάθηση, ο Δήμος Αθηναίων γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των μαθητών στη διαμόρφωση ενός πιο πράσινου και φιλικού σχολικού περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επισκέφθηκε το 79ο Νηπιαγωγείο Σεπολίων και το 104ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα αποτελέσματα δράσεων δενδροφύτευσης, δημιουργίας σχολικών λαχανόκηπων, αλλά και παρεμβάσεων σκίασης και δροσισμού στις σχολικές αυλές.

«Όταν βλέπεις τα παιδιά να συμμετέχουν με ενθουσιασμό, να φροντίζουν τα φυτά τους και να κατανοούν στην πράξη την αξία του φυσικού περιβάλλοντος, αισιοδοξείς για το μέλλον της πόλης μας. Η περιβαλλοντική συνείδηση καλλιεργείται από μικρή ηλικία και τα σχολεία μας αποτελούν το καλύτερο πεδίο για να ανθίσει», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε έντεκα σχολεία της Αθήνας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ASCEND, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, της ΔΑΕΜ, της Αναπτυξιακής Αθήνας, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στις δράσεις, τα παιδιά φύτεψαν δέντρα, λουλούδια και λαχανικά, φρόντισαν τους σχολικούς κήπους και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις για τη φύση, τη συνεργασία και την υπευθυνότητα. Παράλληλα, οι νέες πράσινες παρεμβάσεις συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος των σχολικών μονάδων, ενισχύουν την ανθεκτικότητά τους απέναντι στα φαινόμενα ακραίας ζέστης και δημιουργούν πιο δροσερούς, ασφαλείς και ευχάριστους χώρους για μάθηση, παιχνίδι και δημιουργική έκφραση.

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία – Μαζί του η Μαρία Παπαγεωργίου

Ένας παγκόσμιος πρεσβευτής της ανατολίτικης και μεσογειακής μουσικής

6 ώρες ago

Παρεμβάσεις κοινωνικής ένταξης Ρομά σε επτά Δήμους της Κ. Μακεδονίας

Έντονο κοινωνικό πρόσιμο έχει η απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να χρηματοδοτήσει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις κοινωνικής…

8 ώρες ago

Νομοθετική παρέμβαση για την προστασία των εργαζομένων ζητά η ΠΟΕ- ΟΤΑ

Άμεσα νομοθετικά μέτρα και όχι αποσπασματικές πρακτικές, για την προστασία των εργαζομένων στους δήμους της…

8 ώρες ago

Καλαμάτα: Διαμόρφωση 4.500 τ.μ. υπαίθριων χώρων στάθμευσης και κοινόχρηστων χώρων

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και υπαίθριων χώρων…

8 ώρες ago

Ομόφωνο «όχι» του Δ. Σ. Ορχομενού στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων

Σταθερή η θέση του δήμου υπέρ της προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και της…

8 ώρες ago

Ν. Σμύρνη: Στην ψηφιακή εποχή και η Δημοτική Συγκοινωνία

Δείτε τα δρομολόγια από το κινητό σας.

9 ώρες ago