Πα. Μάι 3rd, 2024

Στον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη η Πρέσβειρα της Σλοβακίας

 

Την νέα Πρέσβειρα της Σλοβακίας,MarcelaHanusova υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Την Πρέσβειρα της Σλοβακίας συνόδευσε, ο επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας στα Χανιά,Σταύρος Πατεράκης ενώ από πλευράς του Δήμου Χανίων, παρών ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χανίων και η Πρέσβειρα της Σλοβακίας, συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους οι δύο τόποι μπορούν να συνδεθούν ακόμα περισσότερο μέσα από σειρά συνεργειών στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού, αλλά και μέσω της ανάπτυξης οικονομικών δεσμών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων «η διαχρονικά  καλή σχέση που διατηρούν τα Χανιά, η Κρήτη και η Ελλάδα με τη Σλοβακία επιβεβαιώνει τις κοινές αναφορές που έχουμε ως λαοί αλλά και τη διάθεση να έρθουμε πιο κοντά».

Από την πλευρά της η Πρέσβειρα της Σλοβακίας, αφού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα καθήκοντα του Δημάρχου Χανίων, μετά την πρόσφατη επανεκλογή του, ανέφερε ότι η επίσκεψή της στα Χανιά συμπίπτει με τα 30 χρόνια της εδραίωσης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Σλοβακίας και της Ελλάδας.

Με το πέρας της συνάντησης,ο κ. Σημανδηράκης προσέφερε στην Πρέσβειρα ως αναμνηστικό ενθύμιο γραφείου με τη γραφιστική αποτύπωση των Χανίωνκαθώς και την έκδοση της έκθεσης:«Κωνσταντίνος Βολανάκης: Νόστος της θάλασσας, έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» που φιλοξενείη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.