Πε. Μάι 2nd, 2024

Δήμος Χανίων: Ιδρύει νέο ΚΔΑΠΑμεΑ

Μια νέα δομή για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, ιδρύει ο Δήμος Χανίων μέσω του Δημοτικού του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.).

Το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ) είναι γεγονός και η λειτουργία του θα ξεκινήσει από το ερχόμενο φθινόπωρο, όπως ανακοινώθηκε σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιο Βαλυράκη και την Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας του Οργανισμού, Κατερίνα Κουνελάκη.

Στις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ η κ. Ζερβουδάκη δεν έκρυψε τη μεγάλη χαρά και την ικανοποίησή της, που ένα ακόμη «όραμα της Δημοτικής Αρχής έγινε πραγματικότητα», όπως χαρακτηριστικά είπε η Αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε: «Έγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες, τόσο στο νομικό και διοικητικό κομμάτι, όσο και ως προς την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου ώστε να στεγάσει μία τέτοια δομή. Επί δύο χρόνια κοιτούσαμε να βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες να ωριμάσει σκέψη και να γίνει πραγματικότητα».

Η κ. Ζερβουδάκη, ως η προηγούμενη Πρόεδρος στο Δ.Σ. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό των υπηρεσιών, καθώς και τον νυν Πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Βαλυράκη για τη συνεργασία που φέρνει και τα τωρινά αποτελέσματα, ενώ υπογράμμισε πως «σήμερα παραδίδουμε κι επίσημα τη νέα δομή στην κοινωνία των Χανίων, που τόσο πολύ ανάγκη έχει η πόλη μας, μία ακόμα δομή φροντίδας για τα παιδιά, για τις οικογένειες με προβλήματα, μία ακόμα ελπίδα για όλους».

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, σημείωσε ότι η νέα δημοτική δομή δίνει απάντηση «απαντήσουμε στην ανάγκη των οικογενειών που δεν έχουν επιλογή απασχόλησης και φροντίδας των παιδιών τους κατά τις πρωινές ώρες αλλά και σε αυτούς που έχουν ήδη τελειώσει όλες τις βαθμίδες δημόσιας εκπαίδευσης». Όπως επεσήμανε ο κ. Βαλυράκης «το νέο ΚΔΑΠ-ΑμεΑ στεγάζεται σε ένα σύγχρονο και κατάλληλα διαμορφωμένο κτίριο στην περιοχή των Περβολίων της Δ.Ε. Θερίσου. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ωφελούμενων παιδιών – ατόμων. Μέσα από τη διαρκή βελτίωση και τις σύγχρονες επιστημονικές και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις ευελπιστούμε να στηρίξουμε και να προετοιμάσουμε τους νέους μέσα από προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, έκφρασης και ψυχαγωγίας να ζουν και να συμμετέχουν σε όλες της πτυχές της καθημερινής ζωής».

Η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Κουνελάκη αναφέρθηκε στις προδιαγραφές που θα έχει η νέα δομή: «Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ θα λειτουργήσει με επιστημονικό προσωπικό, με ειδικότητες ψυχολόγου, λογοθεραπευτή, γυμναστή, νοσηλευτή, φυσικοθεραπευτή, καθώς βέβαια και με βοηθητικό προσωπικό. Οι δραστηριότητές μας θα περιλαμβάνουν Θεατρική και Μουσικοκινητική Αγωγή, Γυμναστική, Κηπουρική, Εκπαιδευτική κουζίνα, Ψυχολογική υποστήριξη και Συμβουλευτική για τα παιδιά, τους γονείς και την οικογένεια».

«Κοινή προσπάθεια και μέλημα όλων μας, είναι η ομαλή ένταξη, η καλλιέργεια δεξιοτήτων, η δημιουργική απασχόληση, αλλά και η χαρά και η διασκέδαση των ωφελούμενων, καθώς και η διευκόλυνση συνολικά της οικογένειας», κατέληξε η κ. Κουνελάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για να αποκτήσουν τo voucher μέσω του προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ηλεκτρονικά στο site www.eetaa.gr και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο: https://aitisi.eetaa.gr/aitisi/landing. Στο ΚΔΑΠΜΕΑ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων μπορούν να εγγραφούν παιδιά από 12 ετών και άνω και ενήλικες ΑΜΕΑ.

Η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η 11η Ιουλίου 2023.