Τρ. Μαρ 19th, 2024

Κοινή δράση ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων με 30 μαθητές- εθελοντές από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η διαχείριση απορριμμάτων αποτελεί μία από τις μεγάλες «πληγές» της ελληνικής κοινωνίας και ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να υλοποιεί πολύπλευρες δράσειςμε στόχο τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Αθηναίων και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή δράση, δίνοντας ενεργό ρόλο στη νέα γενιά, που αποτελεί τον πυρήνα για μια καλύτερη και υπεύθυνη κοινωνία για το αύριο. 

Τριάντα μαθητές ηλικίας 13-16 ετών, εθελοντές της μαθητικής δράσης You Smile του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έδωσαν το παρών στο Άλσος Προμπονάευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την ρύπανση του περιβάλλοντος και τη μη δημιουργία αποβλήτων σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας και ενημερώθηκαν για το τεράστιο όφελος της ανακύκλωσης. Στο τέλος της δράσης, η οποία διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε διαχωρισμός των υλικών που συλλέχθηκαν, προκειμένου να μην οδηγηθούν προς ταφή στον ΧΥΤΑ αλλά προς ανάκτηση.

Οι άνθρωποι του Δήμουυπό τον συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Νίκου Αβραμίδηπαρείχαν στους εθελοντές τα απαραίτητα μέσα για την δράση όπως: γάντιαμάσκες προστασίας, λευκές σακούλεςμαρκαδόρους και ενημερωτικά έντυπα, ενώ στο σημείο υπήρχαν μπουκαλάκια με νερό για τους συμμετέχοντες καθώς και αντισηπτικά.

Παράλληλα, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) διένειμε στους συμμετέχοντες υφασμάτινες τσάντες και ενημέρωσε για την αξία της χωριστής διαλογής στην ανακύκλωση, ενώ η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), μοίρασε υφασμάτινες τσάντες για ανακύκλωση, μαγνητάκι και ενημερωτικό φυλλάδιο.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία (χρήση μάσκας, προβλεπόμενες αποστάσεις κλ.π).