«Ενεργοποιούνται» οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων – Συνάντηση Τεντόμα και Τσαβλή στην Αθήνα

Συνάντηση στην Αθήνα είχαν οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τεντόμας και Δρόσος Τσαβλής, αντίστοιχα.

Εν όψει του νέου νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δρόσος Τσαβλής ξεκίνησε έναν κύκλο επαφών με αυτοδιοικητικά στελέχη από όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από τον Χρήστο Τεντόμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν την προβλεπόμενη από το νέο νομοσχέδιο αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων και τα οφέλη που απορρέουν από την ενισχυμένη αναλογική για την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και διαπιστώθηκε συμφωνία απόψεων και ικανοποίηση για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, που, σύμφωνα με τον κ. Τσαβλή, θα επαναφέρει στο προσκήνιο τη δυναμική παρουσία που απαιτείται εκ του ρόλου του να έχει το δημοτικό συμβούλιο μιας πόλης.

Στη συνάντηση αυτή, ακόμη, ο κ. Τσαβλής ανακοίνωσε στον Χρήστο Τεντόμα τη διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων στη Θεσσαλονίκη -που επιμελείται ο ίδιος υπό την αιγίδα του ΥΠΕΣ και της ΚΕΔΕ– μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, ζητώντας παράλληλα την αρωγή και συμπαράστασή του.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι στο εξής η συνεργασία τους για θέματα που έχουν να κάνουν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι ακόμη στενότερη και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το άμεσο μέλλον.