Πα. Απρ 19th, 2024

ΚΕΔΕ: Στοχευμένες παρεμβάσεις Κουκά για τις ανάγκες των νησιωτικών δήμων και τον τουρισμό

Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο δήμαρχος Μυκόνου και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, Κωνσταντίνος Κουκάς.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις ο δήμαρχος Μυκόνου προώθησε τι θέσεις των νησιωτικών δήμων, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να αντιληφθεί τις πραγματικές ανάγκες των τουριστικών δήμων της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας.

Μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε στην τοποθέτησή του την ανάγκη να ενσωματωθεί στην πολιτική του υπουργείο η διάσταση της νησιωτικότητας και παράλληλα να υπάρξει αντίληψη των πραγματικών αναγκών των τουριστικών δήμων, που καλούνται να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και παράλληλα προβάλουν διαχρονικά τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Ο δήμαρχος Μυκόνου τόνισε επίσης ότι χρειάζονται ξεκάθαροι κανόνες για τους τρόπους χρηματοδότησης με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ώστε να μπορεί να υπάρχει μακροπρόθεσμος σχεδιασμό από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κουκάς έκανε λόγο για ανάγκη επιτάχυνσης των ήδη ειλημμένων αποφάσεων, όπως η ενίσχυση των δήμων με μηχανικούς από την ΕΕΤΑΑ, επισημαίνοντας ότι σε κάθε απόφαση που αφορά επενδύσεις θα πρέπει να υπάρχει περιβαλλοντική και πολιτιστική διάσταση.