Πε. Μαρ 28th, 2024

Παρέμβαση «Ρουβίκωνα» στο δημαρχείο Πεύκης – Καταδικάζει η ΚΕΔΕ

Παρέμβαση στο γραφείο του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη πραγματοποίησαν μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» το πρωί της Παρασκευής, με αφορμή το θέμα των εργαζόμενων στον τομέα της Καθαριότητας, που διεκδικούν δεδουλευμένα τους.

Τα μέλη της οργάνωσης στην παρέμβασή τους απαίτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψη 5 απολυμένων από τον τομέα της Καθαριότητας και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΚΕΔΕ:
Η Κεντρική Ένωση ∆ήμων Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο ∆ημαρχείο Λυκόβρυσης – Πεύκης κι εκφράζει την αλληλεγγύη της στο ∆ήμαρχο Τάσο Μαυρίδη.

Αυτές οι πρακτικές μας γυρνούν ως κοινωνία πολλά χρόνια πίσω και δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που αναγνωρίζει στο θεσμό της αυτοδιοίκησης το σημαντικό έργο και προσφορά, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι ∆ήμοι όλης της χώρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του covid19.

Η καθημερινή προσπάθεια των αιρετών εκπροσώπων και των εργαζομένων μας να κρατήσουμε τους ∆ήμους μας ανοικτούς, τις πόλεις μας λειτουργικές και να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας , είναι διαρκής και δεν πρόκειται να ανασταλεί από αυτούς που επιλέγουν τη βία ως μορφή προώθησης των απόψεων τους.

Η ΚΕ∆Ε εκφράζει την αμέριστη στήριξη στο ∆ήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, τα αιρετά μέλη της ∆ημοτικής Αρχής και τους εργαζόμενους του ∆ήμου και δηλώνει απερίφραστα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τους δικούς της δημοκρατικούς μηχανισμούς, για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. ∆εν γίνονται ανεκτές οι εκφοβιστικές πρακτικές από οποιονδήποτε, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε κάθε τοπική κοινωνία.

Στην ιστοσελίδα του Ρουβίκωνα αναρτήθηκε κείμενο σχετικά με την παρέμβαση, το οποίο αναφέρει:
«Και ενώ κανείς θα περίμενε πως εν έτει 2020 μ.Χ. το να διεκδικεί κάποιος τα εργασιακά του δικαιώματα θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εδώ για να μας ταξιδέψει στο μακρινό παρελθόν υπενθυμίζοντας πως ένας δεύτερος Μεσαίωνας είναι προ των πυλών. Αν και το δίπολο ‘αφέντης-σκλάβος’ μπορεί να παίρνει διαφορετικές ιδιότητες και διαστάσεις ανά ιστορικές περιόδους, τόσο η δυναμική του όσο και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά παραμένουν διαχρονικά και αναλλοίωτα. Οι αφέντες πλέον αποκτηνώνονται πλήρως, καθώς νιώθουν άτρωτοι έχοντας για μία ακόμα φορά υψωμένο το μαστίγιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Πεύκης – Λυκόβρυσης έχει παγώσει εδώ και δύο μήνες τους μισθούς 23 εργαζομένων που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων της περιοχής καθώς αρνείται να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 300€ τον μήνα, ενώ παράλληλα έχει διακόψει τις συμβάσεις 5 εργαζομένων στον ίδιο τομέα απασχόλησης. Ουσιαστικά, πετάει αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους στο δρόμο στη μέση μιας φονικής πανδημίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι απολυμένοι/ες δεν έχουν καν τη δυνατότητα να βγουν ταμείο ανεργίας.

Βασικός υπεύθυνος για αυτό είναι ο δήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης Αναστάσιος Μαυρίδης ο οποίος σαν γνήσιος πολιτικός κηφήνας δε διστάζει να κάνει το αδιανόητο. Να παγώνει μισθούς και να απολύει, εν καιρώ πανδημίας, εργαζόμενους/ες στον τομέα της καθαριότητας.
Είναι τόσο επικίνδυνος όσο και ανεύθυνος καθώς την ίδια στιγμή αφήνει τα σχολεία της περιοχής με ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας, εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης που ακούει στο όνομα Σταύρος Μονεμβασιώτης, εκφοβίζει όποιον συνεχίζει να διεκδικεί δεδουλευμένα, προκειμένου το θέμα να μην πάρει προεκτάσεις. Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι του δήμου ζουν υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας.

Με την παρέμβασή μας στον Δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης απαιτήσαμε την άμεση επαναπρόσληψη των 5 απολυμένων καθώς και την καταβολή των μη καταβληθεισών δεδουλευμένων αποδοχών στους 23 απλήρωτους εργαζομένους/ες στην καθαριότητα του δήμου. Τέλος, υπενθυμίσαμε στους υπεύθυνους την τεράστια πολιτική και κοινωνική ευθύνη που φέρουν, όσον αφορά την υγειονομική φροντίδα των κατοίκων του Δήμου τον οποίο διοικούν. Στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της τάξης μας»