Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Κάτω των 30 ετών τα μισά κρούσματα – Έκκληση στον νέους για αποφυγή του «κόκκινου σταδίου»

«Η έξαρση του κοροναϊού στην πόλη μας έχει να κάνει με μία αδικαιολόγητη ανεμελιά», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στις δηλώσεις που έκανε μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον περιφερειάρχη Κέντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας.

Ο δήμαρχος σημείωσε πως ένα στα δύο θετικά κρούσματα στην πόλη μας είναι άτομο ηλικίας από 16 έως 29 ετών ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 33 χρόνια.

«Αν θέλουμε να έχουμε την πόλη ανοιχτή, τα σχολεία ανοιχτά, τα μαγαζιά ανοιχτά, πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί», σημείωσε απευθύνοντας έκκληση κυρίως στους νέους να προσέξουν τις συναθροίσεις και τις εκδηλώσεις σε ανοιχτούς και λιγότερο ανοιχτούς χώρους.

Ο ίδιος δήλωσε πως η πόλη αντιμετωπίζει το τρίτο κύμα κοροναϊού και παρότι είναι ακόμα στο δεύτερο στάδιο του Χάρτη Ασφαλείας είναι πάρα πολύ κοντά στο να φτάσει το τρίτο, να αγγίξει δηλαδή το πορτοκαλί. «Για να αποφύγουμε το κόκκινο στάδιο, το 4ο, θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι πολύ σκληρά», προειδοποίησε

. Για αυτό ανακοίνωσε πως από αύριο θα ξεκινήσουν εκτεταμένοι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια αστυνομίας και δημοτικής αστυνομίας με στόχο να αποφευχθούν οι συναθροίσεις.

Ο δήμαρχος εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του ότι η Θεσσαλονίκη θα αντιμετωπίσει επιτυχώς και το τρίτο κύμα κοροναϊού, όπως έκανε τον Μάρτιο και το καλοκαίρι.

Δείτε τα βίντεο από το voria.gr: