ΔΗΜΟΙ

Σέρρες: Υπεγράφη η σύμβαση μελετών για εννέα κυκλοφοριακούς κόμβους

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον δήμο Σερρών και την Εγνατία Οδό ΑΕ, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Κ. Κουτσούκο, για την ανάθεση των μελετών για την κατασκευή και βελτίωση εννέα ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων.

Η σύμβαση υπογράφτηκε με την παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε πως: «Η σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Εγνατία Οδό σηματοδοτεί την έναρξη ενός έργου, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης».

Ο δήμος Σερρών έχει την ετοιμότητα για την υλοποίησή του, καθώς έχουμε δεσμεύσει στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό όλα τα απαιτούμενα ποσά. Με τη βοήθεια του υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, που ήταν δίπλα μας σε όλη αυτή την προσπάθεια, η κατασκευή αυτών των κόμβων θα τρέξει ακόμη πιο γρήγορα. Ο κ. Χρυσάφής τόνισε πως «οι Σέρρες χρειαζόμαστε τέτοιους συμμάχους και στις προτάσεις που έχουμε για έργα πάνω από 50 εκατ.ευρώ που θα υποβληθούν και στο Αντώνης Τρίτσης και στα άλλα χρηματοδοτούμενα και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Επιπλέον, οι δρομολογούμενες αλλαγές στον νόμο 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις αναμένουμε να λειτουργήσουν θετικά για την επιτάχυνση των διαδικασιών».

Βάσει της προγραμματικής σύμβασης η Εγνατία Οδός θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση των μελετών για τα κάτωθι σημεία:

1. Κυκλικός κόμβος στην είσοδο της πόλης, οδό Βενιζέλου με οδό Πολυτεχνείου
2. Κυκλικός κόμβος επί των Οδών Πιττακού-Δογάνης
3. Έλεγχος λειτουργίας κόμβου επί της Μακεδονομάχων
4. Κυκλικός κόμβος Ε.Ο. Σερρών – Δράμας
5. Έλεγχος εξυπηρέτησης σηματοδοτούμενου κόμβου οδών Αγ. Σοφίας και Μεγ. Αλεξάνδρου
6. Κυκλικός κόμβου επί των οδών Μεραρχίας και Ολυμπίου
7. Κυκλικός κόμβος επί της οδού Κων. Καραμανλή στη διασταύρωση με το Γυμνάσιο Λευκώνα
8. Έλεγχος εξυπηρέτησης σηματοδοτούμενου κόμβου, οδός Σιγής
9. Διερεύνηση κατασκευής κόμβου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών

Τελευταία άρθρα

ΔΕΘ: Η επόμενη ημέρα της ψηφιακής εξυπηρέτησης του πολίτη

Στόχος να μην πηγαίνει κανείς στο γκισέ.

5 ώρες ago

Η ξεχωριστή ανάρτηση της Γιώτας Παναγιωτοπούλου για τον Νίκο Χαρδαλιά και το ΑΕΝΑΟΝ

Μια πιο προσωπική ματιά πίσω από την υπογραφή ενός από τα μεγαλύτερα έργα που δρομολογούνται…

7 ώρες ago

Στη ΔΕΘ θα παρουσιαστεί το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής

Ν. Χαρδαλιάς στο Business News Magazine: «Δεν επέλεξα ποτέ να διοικώ από το γραφείο».

8 ώρες ago

Κορώνη: Εγκαίνια για το νέο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου

Μια στιγμή ιστορική για την τοπική κοινωνία. Μια στιγμή δικαίωσης μιας προσπάθειας που διήρκεσε δεκαετίες.

11 ώρες ago

Η Χάλκη επενδύει στην Υγεία

Ένα νέο «Σπίτι του Γιατρού» γίνεται πραγματικότητα.

11 ώρες ago

90ή ΔΕΘ: Ανοίγει σήμερα τις πύλες της με πάνω από 1.000 εκθέτες

Για εννέα ημέρες θα βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης.

11 ώρες ago