Πε. Απρ 25th, 2024

Σέρρες: Υπεγράφη η σύμβαση μελετών για εννέα κυκλοφοριακούς κόμβους

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον δήμο Σερρών και την Εγνατία Οδό ΑΕ, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Κ. Κουτσούκο, για την ανάθεση των μελετών για την κατασκευή και βελτίωση εννέα ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων.

Η σύμβαση υπογράφτηκε με την παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε πως: «Η σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Εγνατία Οδό σηματοδοτεί την έναρξη ενός έργου, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης».

Ο δήμος Σερρών έχει την ετοιμότητα για την υλοποίησή του, καθώς έχουμε δεσμεύσει στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό όλα τα απαιτούμενα ποσά. Με τη βοήθεια του υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, που ήταν δίπλα μας σε όλη αυτή την προσπάθεια, η κατασκευή αυτών των κόμβων θα τρέξει ακόμη πιο γρήγορα. Ο κ. Χρυσάφής τόνισε πως «οι Σέρρες χρειαζόμαστε τέτοιους συμμάχους και στις προτάσεις που έχουμε για έργα πάνω από 50 εκατ.ευρώ που θα υποβληθούν και στο Αντώνης Τρίτσης και στα άλλα χρηματοδοτούμενα και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Επιπλέον, οι δρομολογούμενες αλλαγές στον νόμο 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις αναμένουμε να λειτουργήσουν θετικά για την επιτάχυνση των διαδικασιών».

Βάσει της προγραμματικής σύμβασης η Εγνατία Οδός θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση των μελετών για τα κάτωθι σημεία:

1. Κυκλικός κόμβος στην είσοδο της πόλης, οδό Βενιζέλου με οδό Πολυτεχνείου
2. Κυκλικός κόμβος επί των Οδών Πιττακού-Δογάνης
3. Έλεγχος λειτουργίας κόμβου επί της Μακεδονομάχων
4. Κυκλικός κόμβος Ε.Ο. Σερρών – Δράμας
5. Έλεγχος εξυπηρέτησης σηματοδοτούμενου κόμβου οδών Αγ. Σοφίας και Μεγ. Αλεξάνδρου
6. Κυκλικός κόμβου επί των οδών Μεραρχίας και Ολυμπίου
7. Κυκλικός κόμβος επί της οδού Κων. Καραμανλή στη διασταύρωση με το Γυμνάσιο Λευκώνα
8. Έλεγχος εξυπηρέτησης σηματοδοτούμενου κόμβου, οδός Σιγής
9. Διερεύνηση κατασκευής κόμβου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών