Πε. Απρ 25th, 2024

Ζέρβας στο Radio North: Μείωση δημοτικών τελών, ίσως και άνω του 12,5% φέτος – Πετύχαμε το 85% των στόχων

«Αυτά, τα οποία σαν διοίκηση υποσχεθήκαμε, στον πρώτο χρόνο, έχουν εκπληρωθεί κατά 85%» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε εφ` όλης της ύλης συνέντευξή του στο Radio North 98 και την εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”.

Όπως είπε ο κ. Ζέρβας ετοιμάζεται και ένα σχετικό βίντεο στο πλαίσιο του απολογισμού που θα είναι κυρίως ψηφιακός λόγω της πανδημίας.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η κρίση του κορωνοϊού δεν απειλεί τις υπεσχημένες μείωσεις δημοτικών τελών, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις, για επιπλέον μείωση, πέραν της αναμενόμενης: «Θα προβούμε και φέτος σε γενναίες μειώσεις των ανταποδοτικών τελών. Αυτό που είχαμε πει, το 4 επί 12,5% ισχύει. Μήπως ισχύσει και περισσότερο. Εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι μεγαλύτερη η μείωση.»

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις για δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων, που προσχώρησαν στη Διοίκηση του δήμου και για τον ορισμό αντιδημάρχων, ξεκαθάρισε ότι είναι ευπρόσδεκτος όποιος θέλει να δουλέψει, ενώ άφησε αιχμές κατά των επικεφαλής της αντιπολίτευσης στα όσα ακούστηκαν περί συναλλαγών: «Όποιος θέλει να έρθει να δουλέψει ας έρθει. Θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλη μια εκπομπή για να σας πω τι συζητήσεις έγιναν το περασμένο καλοκαίρι με τους επικεφαλής, με όλους αυτούς που σήμερα διαμαρτύρονται ότι έγινε συναλλαγή. Ίσως να το κάνουμε μετά από κάποια χρόνια.» Μάλιστα… ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, έκανε λόγω για ανυπαρξία προτάσεων. «Παρόλο που ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει και να προτείνει, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δεν είχα ούτε μια πρόταση. Ούτε μία. Να έρθει μια φορά έστω κάποιος και να πει μην πίνεις καφέ, πιες πορτοκαλάδα.»

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έλευση των λεωφορείων από τη Λειψία (λίγο πριν την επίσημη παραλαβή των πρώτων παρουσία του Υπουργού Μεταφορών κ. Κ.Καραμανλή), σημειώνοντας πως πρόκειται για λεωφορεία που κοστίζουν στον δήμο μόνο 11.000 ευρώ το ένα, «όσο ένα καινούργιο μικρό αυτοκίνητο».

Για το μετρό είπε: «Ήταν από την αρχή γνωστή και σταθερή η θέση μου. Κάποτε εξέφρασα φόβους ότι θα χάσουμε πέντε χρόνια, με προηγούμενες προσφυγές και αντιπαραθέσεις, τελικά χάσαμε επτά χρόνια. Ελπίζω να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος με τις νέες προσφυγές.»
Εξήγησε ότι θα προχωρήσουν οι αναπλάσεις, ενώ, ειδικά για την πλατεία Ελευθερίας, υπογράμμισε πως «δεν θα αφήσω να γίνει… της Βενιζέλου και αν εντοπιστούν αρχαία που δεν μπορούν να συνυπάρξουν με το πάρκινγκ, τότε θα γίνει μόνο το πάρκο από πάνω».
Στο δε ερώτημα, αν αισθάνεται τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη ως… εξω-δημοτική αντιπολίτευση, απάντησε λακωνικά: «Ο πρώην δήμαρχος, είναι πρώην δήμαρχος.!»

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των αναπτυξιακών θεμάτων στης Θεσσαλονίκης και στήριξης της πόλης μετά των απώλεια της φετινής ΔΕΘ, που όπως είπε, θα θέσει και στον πρωθυπουργό.