Πα. Απρ 19th, 2024

Θεσσαλονίκη: Παρουσία Καραμανλή η παράδοση των λεωφορείων από τη Λειψία – «Ανάσα» για το επιβατικό κοινό

Παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή παραδόθηκαν τα πρώτα τέσσερα από τα συνολικά 50 λεωφορεία, τα οποία αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης από την αδελφοποιημένη πόλη της Λειψίας.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης επιδιώκοντας να συμβάλει στην πράξη στη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών παρέδωσε επισήμως στη Διοίκηση του ΟΑΣΘ τα καινούρια λεωφορεία.

«Ήταν πέρυσι το καλοκαίρι, έναν χρόνο πριν, όταν ο Υπουργός με κάλεσε στην Αθήνα, για να συζητήσουμε για το νούμερο ένα πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, που είναι οι συγκοινωνίες. Από κοινού σχεδιάσαμε κάποια πράγματα και σήμερα χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί βρισκόμαστε σε ένα πρώτο στάδιο υλοποίησης. Τον Δεκέμβριο του 2019 δεχθήκαμε μια επιστολή από τον Δήμο της Λειψίας ότι υπάρχουν διαθέσιμα κάποια λεωφορεία. Στις 25 Μαΐου 2020, παρουσία του κ. Καραμανλή, υπογράψαμε με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού. Σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, σας παρουσιάζουμε τον καρπό αυτής της δύσκολης προσπάθειας με την παράδοση των πρώτων λεωφορείων, που θέλω να πιστεύω ότι είναι μια ανακούφιση, μια ανάσα για τις μεταφορές και για το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης», ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζέρβας, πρόκειται για έναν αγώνα δύσκολο και καθημερινό, τον οποίο δίνουν από κοινού ο ΟΑΣΘ, ο Δήμος και το Υπουργείο όπως και οι εργαζόμενοι στους φορείς αυτούς. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κάθε μέρα θα εργαζόμαστε, ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει μαζικές μεταφορές οι οποίες αρμόζουν σε μια ευρωπαϊκή μητρόπολη», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Κατά την παράδοση των πρώτων λεωφορείων που αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι απέναντι στο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών «ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήλθε με λύσεις, έβαλε ένα προσωπικό στοίχημα, έβαλε πλάτη και βοήθησε σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη συγκυρία, γεγονός που νομίζω ότι τιμάει και τον ίδιο και την πόλη».

Έπειτα, ο υπουργός βρέθηκε στο αμαξοστάσιο του μετρό στην Πυλαία όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων του Μετρο Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν επιβάτης στην πρώτη δοκιμαστική βόλτα των συρμών.

Τα λεωφορεία που αγοράστηκαν από τη Λειψία βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και στο σύνολό τους είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 EEV (5+). Μάλιστα ο δήμος Θεσσαλονίκης τα αγόρασε προς μόλις 11.000 ευρώ έκαστο, ενώ όλες οι υπόλοιπες δαπάνες βαρύνουν τον ΟΑΣΘ. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει η τμηματική παραλαβή και των υπολοίπων 46 λεωφορείων.