Πε. Μαρ 28th, 2024

Ικανοποίηση δημάρχου 3Β για το άνοιγμα πλαζ: Καλύτερος έλεγχος στις οργανωμένες παραλίες

Την ικανοποίησή του για την απόφαση να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες εξέφρασε μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με την Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

«Αυτό που θα συμβεί το επόμενο Σαββατοκύριακο δεν περιμένουμε να είναι καλύτερο από αυτό που συνέβη στις ελεύθερες παραλίες την προηγούμενη εβδομάδα απλά φοβόμασταν ότι αν συνεχίσουν να παραμένουν κλειστές οι οργανωμένες τότε σαφώς, επειδή ο αριθμός του κόσμου ο οποίος θα έρθει θα είναι πολύ μεγαλύτερος, τότε θα μπαίναμε σε χαοτικές καταστάσεις», τόνισε ο δήμαρχος, για να συμπληρώσει ότι «πιο καλά εποπτεύεις ένα χώρο ο οποίος είναι περίκλειστος και έχει απλά μια είσοδο και ξέρεις πόσοι είναι μέσα και πόσοι μπορούν να μπουν, από έναν χαοτικού τύπου ελεύθερο παράκτιο μέτωπο στο οποίο ο κόσμος προσεγγίζει από παντού».

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε ότι είχε ζητήσει εγγράφως και μετ επιτάσεως από το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας να κάνει μια παρέμβαση σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και να επισπεύσει το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών κάτι που τελικά με πολλούς περιορισμούς, που έπρεπε να μπουν, επετεύχθη. «Είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστούμε τους ανθρώπους οι οποίοι πήραν την απόφαση», επεσήμανε ο δήμαρχος.

Αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης που θα εφαρμοστούν από το επόμενο Σαββατοκύριακο στις παραλίες ο δήμαρχος δήλωσε: «Οι οργανωμένες παραλίες κατεβαίνουν περίπου στο 60% της χωρητικότητας τους, το δεύτερο πολύ σημαντικό είναι ότι δεν επιτρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες ξέφρενης διασκέδασης μέσα στην οργανωμένη παραλία για αυτό απαγορεύουν το αλκοόλ και τη μουσική. Και το τρίτο είναι ότι κάθε ένας ο οποίος θα αναχωρεί από την ξαπλώστρα την ίδια στιγμή θα αλλάζει κάλυμμα και θα απολυμαίνεται η περιοχή για να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλο. Αυτά είναι τα τρία σημαντικότερα.  Νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα αλλά και καλύτερα να μην είναι το βασικό το οποίο γλυτώνουμε είναι ότι δεν θα γίνουν χειρότερα».

Τέλος ο κ. Κωνσταντέλλος κάλεσε τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα προκειμένου να μην χαθούν τα μέχρι τώρα επιτεύγματα στη μάχη ενάντια στον κοροναϊό: «Πρέπει ο κόσμος να μην χαλάσει αυτό το οποίο ο ίδιος πέτυχε και να ξέρουμε ότι οι οργανωμένες παραλίες λειτουργούν από τις 8 τα πρωί μέχρι τις 9 η ώρα το βράδυ, δεν χρειάζεται όλοι να πάμε για μπάνιο από τις 12 έως τις 4. Είναι η πρώτη χρονιά που δεν προσκαλούμε τον κόσμο στις παραλίες μας απλά του λέμε ότι οι παραλίες έχουν ανοίξει και θέλει ηρεμία, χαλαρότητα και απόσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.