Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: Θα υπάρξει κίνδυνος να μπούμε σε καραντίνα

Στο επίκεντρο έχει βρεθεί η Αγία Παρασκευή, με τα υπαίθρια πάρτι στην πλατεία Αγίου Ιωάννου και τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί εκεί. Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, σε γραπτή δήλωσή του, κάνει λόγο για «μια μικρή ανεύθυνη μειοψηφία» και για τον κίνδυνο να τεθεί ο δήμος σε καραντίνα με σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ προς τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω της πανδημίας, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ατομικής, αλλά και κοινωνικής ευθύνης. Καθ΄ όλη τη διάρκεια των μέτρων όλοι μας (ο καθένας με τις δυνατότητές του) τηρήσαμε με ευλάβεια τα μέτρα που πρότεινε η ομάδα των ειδικών επιστημόνων και υιοθέτησε η κυβέρνηση. Αν η κοινωνία έφτασε μέχρι εδώ με επιτυχία, αυτό οφείλεται διότι συνέδραμαν οι πολίτες», τονίζει αρχικά ο κ. Ζορμπάς και στη συνέχεια αναφέρει: «Οι θυσίες όλων μας, όμως, κινδυνεύουν από ανεύθυνες συμπεριφορές λίγων ατόμων, τις πιθανές συνέπειες των οποίων θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι. Ο δήμος μας θα κινδυνεύσει να τεθεί σε καραντίνα με ανυπολόγιστο οικονομικό αντίκτυπο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής «εκτός από νεαρά άτομα της πόλης μας, που διασκεδάζουν χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα, η πλατεία αυτή έχει γίνει «στέκι» ατόμων από άλλες περιοχές, αρκετοί εκ των οποίων επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Είναι γνωστές οι εικόνες καταστροφής από καταγγελίες συνδημοτών μας. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι κάποιοι άλλοι, άγνωστο ποιοι, κι αυτό αποτελεί ευθύνη της Αστυνομίας να το επιλύσει μετά από διαχρονικά αιτήματα των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, επιδίδονται στη διακίνηση ουσιών στο χώρο της πλατείας».

Και ο κ. Ζορμπάς καταλήγει λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση, ιδίως αυτή την κρίσιμη περίοδο, απευθύνω έκκληση, τόσο ως δήμαρχος όσο και ως ιατρός, σε όλους τους πολίτες να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε υπεύθυνη στάση και με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Κάθε ανευθυνότητα, μπορεί να επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα για όλους μας, ακυρώνοντας όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα. Αξίζει;».