Πε. Απρ 18th, 2024

Δήμαρχος Αλίμου: Μέσα Μαΐου θα ανοίξει η παραλία

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για τις παραλιακές επιχειρήσεις του δήμου και πώς αυτές θα λειτουργήσουν όταν ξεκινήσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

«Είμαστε κοντά στο να ανοίξουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο είναι πιθανότερο να συμβεί περί τα μέσα Μαΐου. Απευθυνόμενος στον κόσμο, ζήτησε την κατανόησή του ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στις ακτές όταν η καραντίνα λήξει, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα ληφθούν, όπως οι μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες. «Η κοινωνική απόσταση δε θα εκλείψει στην παραλία», είπε χαρακτηριστικά.

Καθότι ο δήμος Αλίμου είναι μια από τις περιοχές της Αθήνας που ελκύει πολύ κόσμο και αποτελεί τουριστικό προορισμό, οι δήμαρχοι όλης της νότιας Αθήνας βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση μεταξύ τους, αλλά και με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να ληφθεί μια σειρά από μέτρα και να προετοιμαστούν για να υποδεχτούν την καλοκαιρινή σεζόν.

Με τους επιχειρηματίες των καταστημάτων γίνεται συζήτηση ώστε να βρεθεί φόρμουλα για να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά, να διατηρηθεί ζωντανός ο τουρισμός, αλλά και να παραμείνει ο κόσμος ασφαλής.