Πα. Μαρ 29th, 2024

Δήμος Καρδίτσας: Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πρασίνου

Σημαντικά βελτιωμένη είναι η εικόνα του Δήμου Καρδίτσας τόσο στο τομέα της Καθαριότητας όσο και στον τομέα του Πρασίνου.

Οι δυο αυτοί νευραλγικοί τομείς των δημοτικών υπηρεσιών, παρά το γεγονός ότι λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό – εξ αιτίας των γενικότερων διατάξεων που ισχύουν για τη παροχή ειδικών αδειών – εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε η πόλη και τα χωριά να παραμείνουν καθαρά. Οι υπάλληλοι των δυο διευθύνσεων με τις σχετικές οδηγίες των αρμόδιων αντιδημάρχων Σωτ. Αντωνίου (καθαριότητας) και Σπύρου Κουρτεσιώτη (Πρασίνου) καθημερινά βρίσκονται στα σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις. Βέβαια οι ανάγκες που υπάρχουν στα όρια του Δήμου, πολλές φορές προϋποθέτουν τα διάφορα αιτήματα να μπαίνουν σε διαδικασία προτεραιότητας.

Στην Καθαριότητα

Ειδικότερα αυτό το χρονικό διάστημα η υπηρεσία καθαριότητας είναι επιφορτισμένη με την προσπάθεια της συχνής και αποτελεσματικής αποκομιδής των απορριμμάτων, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα δημόσιας υγείας λόγω του Κορωνοιου. Η προσπάθεια κατά γενική ομολογία είναι πετυχημένη καθώς είναι πολλές οι αναφορές συμπολιτών και συμπολιτισσών που λένε ότι η πόλη είχε χρόνια να είναι τόσο καθαρή. Εξάλλου στη μάχη για πιο καθαρή πόλη ξαναμπαίνει το πλυντήριο κάδων. Πρόκειται για ένα απαραίτητο μηχάνημα, το οποίο παρά το γεγονός ότι είναι παλαιάς τεχνολογίας, μετά από συντήρηση που έγινε, θα χρησιμοποιηθεί και πάλι. Στόχος να πλένονται και να απολυμαίνονται οι κάδοι, ώστε και με την σταδιακή άνοδο των θερμοκρασιών, να μην μυρίζουν και να μην αποτελούν εστίες μόλυνσης. Ειδικότερα το πλυντήριο των κάδων θα κινηθεί αυτή την εβδομάδα με το παρακάτω πρόγραμμα: Μ. Τρίτη συνοικία Αγ. Παρασκευής, Μ. Τετάρτη συνοικία Καμινάδων, Μ. Πέμπτη συνοικία Αγ. Γεωργίου, Μ. Παρασκευή στο Κέντρο της πόλης, Μ. Σάββατο συνοικία Βλαχομαχαλά. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες συνοικίες όπως και στα χωριά του Δήμου.

Ακόμη στον τομέα της Καθαριότητας, όπως η Δημοτική αρχή είχε σχεδιάσει, το Σαββατοκύριακο έγινε πλύσιμο και απολύμανση πλατειών και κεντρικών σημείων στα χωριά Μητρόπολη, Γεωργικό και Ξυνονέρι και τη Δευτέρα στα χωριά Καλλίθηρο, Καλλιφώνι και Ρούσσο. Το πλύσιμο θα συνεχιστεί στην πόλη και στα χωριά.

Στο Πράσινο

Μεγάλη και συστηματική προσπάθεια γίνεται και στον τομέα του Πρασίνου. Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία υπό τις οδηγίες του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κουρτεσιώτη, αυτή την εποχή ιδιαίτερα, δίνουν καθημερινά μάχη να κρατήσουν το πράσινο σε καλή κατάσταση. Τα ανοιξιάτικα κλαδέματα, το κούρεμα σε πλατείες και χώρους πρασίνου, οι νέες φυτεύσεις που σταδιακά θα αρχίσουν εντός των ημερών αλλά και οι παρεμβάσεις που γίνονται σε μεγάλες εκτάσεις, όπου αυτή την εποχή το χορτάρι ψηλώνει με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς, είναι στην ημερήσια ατζέντα. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς οι απαιτήσεις είναι πολλές σε έναν Δήμο που στην ουσία σε έκταση και πληθυσμό, είναι το μισό της Περ. Ενότητας Καρδίτσας.

Σε ότι αφορά την προσπάθεια που γίνεται ο δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος δηλώνει: “Ευχαριστώ τους αντιδημάρχους μου που ασταμάτητα κάνουν προσπάθεια να ανταποκριθούν στις πολλές απαιτήσεις που υπάρχουν. Όπως ευχαριστώ και τους εργαζομένους στους νευραλγικούς τομείς της Καθαριότητας και του Πρασίνου που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για έναν Δήμο πιο καθαρό, πιο περιποιημένο, πιο όμορφο”.