ΔΗΜΟΙ

Μπακογιάννης: Βρέξει χιονίσει η Αθήνα θα καθαρίσει- Παρεμβάσεις στην Πλατεία Καραϊσκάκη

Δράσεις καθαριότητας και αποκατάστασης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του τομέα Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων δεν πτοήθηκαν από την βροχή και επιδόθηκαν σε επιχειρήσεις καθαριότητας στις γειτονιές της πρωτεύουσας, με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να ευχαριστεί με ανακοίνωσή του τους εργαζομένους και να στέλνει το μήνυμα ότι: «Βρέξει χιονίσει η Αθήνα θα καθαρίσει».

Στα Πατήσια, σε δρόμους της 5ης Δημοτικής Κοινότητας στους οποίους η κυκλοφοριακή επιβάρυνση τις εργάσιμες μέρες είναι μεγάλη, επικέντρωσε την Κυριακή τις καθιερωμένες πλέον κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας ο δήμος Αθηναίων.

Οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Καθαριότητας-Ανακύκλωσης μαζί με πέντε σάρωθρα, πέντε πλυστικά πεπιεσμένου νερού και μία υδροφόρα «σάρωσαν» μια σειρά από πυκνοκατοικημένους δρόμους τους οποίους σκούπισαν, καθάρισαν κι έπλυναν παραδίδοντας τους καθαρούς σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Οι Κυριακάτικες παρεμβάσεις καθαριότητας που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα στην 1η Κοινότητα (Εξάρχεια-Κολωνάκι), στην 3η Κοινότητα (Μεταξουργείο, Βοτανικός, Πετράλωνα), στην 6η Κοινότητα (Κυψέλη) στην 7η Δημοτική Κοινότητα (Γουδή, Αμπελόκηποι) και τις προηγούμενες δυο εβδομάδες στην 2η Δημοτική Κοινότητα.

Οι δρόμοι που σαρώθηκαν σήμερα την Κυριακή στα Πατήσια ήταν οι εξής:

-Νικοπόλεως (από Πατησίων έως Αχαρνών)
-Σερίφου (από Πατησίων έως Αχαρνών)
-Σίφνου (από Πατησίων έως Αχαρνών)
-Προμηθέως (από Πατησίων έως Αχαρνών)
-Σκιάθου (από Πατησίων έως Αχαρνών)
-Ευγ. Καραβία (από Πατησίων έως Αχαρνών)
-Αιλιανού (από Νικοπόλεως έως Καραβία)
-Αγ. Λουκά (από Σκιάθου έως Καραβία)
-Κορθίου (από Νικοπόλεως έως Σίφνου)
-Δούσμανη (από Νικοπόλεως έως Σερίφου)
-Αγ.Παρασκευλης(από Νικοπόλεως έως Καραβία)

«Συνεχίζουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας, αποδεικνύοντας ότι ο Δήμος των Αθηναίων έχει μετατραπεί σε έναν αεικίνητο μηχανισμό παρέμβασης. Απόλυτος συντονισμός των υπηρεσιών για να αλλάξει η εικόνα και η ουσία στις γειτονιές μας. Χωρίς θεωρία, χωρίς πολλά λόγια. Με στόχο και αποτέλεσμα. Στην πόλη που ανακτά το χρώμα της μέρα με τη μέρα» επισημαίνει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

11 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

11 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

11 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

12 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

12 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

13 ώρες ago