Τε. Ιούν 12th, 2024

Μπακογιάννης: Βρέξει χιονίσει η Αθήνα θα καθαρίσει- Παρεμβάσεις στην Πλατεία Καραϊσκάκη

Δράσεις καθαριότητας και αποκατάστασης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του τομέα Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων δεν πτοήθηκαν από την βροχή και επιδόθηκαν σε επιχειρήσεις καθαριότητας στις γειτονιές της πρωτεύουσας, με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να ευχαριστεί με ανακοίνωσή του τους εργαζομένους και να στέλνει το μήνυμα ότι: «Βρέξει χιονίσει η Αθήνα θα καθαρίσει».

Στα Πατήσια, σε δρόμους της 5ης Δημοτικής Κοινότητας στους οποίους η κυκλοφοριακή επιβάρυνση τις εργάσιμες μέρες είναι μεγάλη, επικέντρωσε την Κυριακή τις καθιερωμένες πλέον κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας ο δήμος Αθηναίων.

Οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Καθαριότητας-Ανακύκλωσης μαζί με πέντε σάρωθρα, πέντε πλυστικά πεπιεσμένου νερού και μία υδροφόρα «σάρωσαν» μια σειρά από πυκνοκατοικημένους δρόμους τους οποίους σκούπισαν, καθάρισαν κι έπλυναν παραδίδοντας τους καθαρούς σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Οι Κυριακάτικες παρεμβάσεις καθαριότητας που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα στην 1η Κοινότητα (Εξάρχεια-Κολωνάκι), στην 3η Κοινότητα (Μεταξουργείο, Βοτανικός, Πετράλωνα), στην 6η Κοινότητα (Κυψέλη) στην 7η Δημοτική Κοινότητα (Γουδή, Αμπελόκηποι) και τις προηγούμενες δυο εβδομάδες στην 2η Δημοτική Κοινότητα.

Οι δρόμοι που σαρώθηκαν σήμερα την Κυριακή στα Πατήσια ήταν οι εξής:

-Νικοπόλεως (από Πατησίων έως Αχαρνών)
-Σερίφου (από Πατησίων έως Αχαρνών)
-Σίφνου (από Πατησίων έως Αχαρνών)
-Προμηθέως (από Πατησίων έως Αχαρνών)
-Σκιάθου (από Πατησίων έως Αχαρνών)
-Ευγ. Καραβία (από Πατησίων έως Αχαρνών)
-Αιλιανού (από Νικοπόλεως έως Καραβία)
-Αγ. Λουκά (από Σκιάθου έως Καραβία)
-Κορθίου (από Νικοπόλεως έως Σίφνου)
-Δούσμανη (από Νικοπόλεως έως Σερίφου)
-Αγ.Παρασκευλης(από Νικοπόλεως έως Καραβία)

«Συνεχίζουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας, αποδεικνύοντας ότι ο Δήμος των Αθηναίων έχει μετατραπεί σε έναν αεικίνητο μηχανισμό παρέμβασης. Απόλυτος συντονισμός των υπηρεσιών για να αλλάξει η εικόνα και η ουσία στις γειτονιές μας. Χωρίς θεωρία, χωρίς πολλά λόγια. Με στόχο και αποτέλεσμα. Στην πόλη που ανακτά το χρώμα της μέρα με τη μέρα» επισημαίνει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.