Πα. Μαρ 29th, 2024

Στο κέντρο επιχειρηματικής καινοτομίας «Blue Lab»του δήμου Πειραιά εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών δήμων

Επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» του Δήμου Πειραιά, πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των επτά Ευρωπαϊκών δήμων που συμμετέχουν στη διακρατική συνάντηση ανταλλαγής και μεταφοράς καλών πρακτικών, στο πλαίσιο του έργου «tech revolution».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των εκπροσωπων των Ευρωπαϊκών δήμων, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης τους ενημέρωσε για τα καινοτόμα προγράμματα και τις νέες τεχνολογίες του «Blue Lab» με επίκεντρο τη γαλάζια επιχειρηματικότητα και οικονομία.

Επίσης, ξεναγήθηκαν από τους συνεργάτες του κέντρου κ. Ηλία Σαλπέα, κα Νικολέττα Ψάλτη και κ. Ανδρέα Κάνταρο, στους χώρους του «Blue Lab», καθώς και στις αίθουσες όπου πραγματοποιούνται τα τεχνολογικά σεμινάρια, τα προγράμματα υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται, ότι η τριήμερη διακρατική συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «URBACT III», ολοκληρώνεται σήμερα.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η συζήτηση που γίνεται με τους εκπροσώπους των επτά Ευρωπαϊκών δήμων, επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τη γαλάζια επιχειρηματικότητα, την οργάνωση των Κέντρων και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους, έτσι ώστε να προσφέρουν περισσότερα στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και στους νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με την καινοτόμα επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Καρύδης επεσήμανε ότι ο δήμος, αλλά και όλη η πόλη του Πειραιά είναι υπερήφανοι για το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», λέγοντας πως είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, η οποία ευοδώθηκε και εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, ανέφερε ότι ενημέρωσε τους εκπροσώπους των επτά Ευρωπαϊκών δήμων, ότι το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας έχουν ήδη επισκεφθεί όσοι επιχειρούν στην καινοτομία κάνοντας σεμινάρια, είτε όσοι έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για επιχειρηματικές ιδέες, καθώς επίσης και πολλά σχολεία της πόλης.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η ξενάγηση των εκπροσώπων των επτά Ευρωπαϊκών δήμων, θα προσφέρει στη συζήτηση για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και ιδεών οι οποίες, όπως σημείωσε: «μπορούν να βοηθήσουν κάθε δήμο να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του στο πεδίο της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της γαλάζιας ανάπτυξης. Πρόκειται για τομείς που ως Δήμος Πειραιά δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα».