Πα. Μαρ 29th, 2024

Ανατροπή στην ΠΕΔ Ιονίων Νήσων: Πρόεδρος ο Παρίσης – Αποχώρηση Υδραίου

Ο πρώην δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέκος Παρίσης,  αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων μετά και την διαδικασία της εκλογής προεδρείου, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα.

Ο κ. Παρίσης επικράτησε με 9 ψήφους έναντι τριών του πρώην δημάρχου Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, ενώ οι 5 εκλεγμένοι σύμβουλοι του συνδυασμού της Μερόπης Υδραίου απείχαν από τη διαδικασία με επιστολή που κατέθεσαν στην αρχή της συνεδρίασης καταγγέλλοντάς την ως μη νόμιμη.

Αντιπρόεδρος της ΠΕΔΙΝ εξελέγη ο πρώην δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, γραμματέας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας Κώστας Γρηγορόπουλος και μέλη ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης και Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας.

Με γραπτή δήλωσή την οποία υπογράφουν οι Μερόπη Υδραίου δήμαρχος κεντρικής κέρκυρας, ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, ο επικεφαλής της παράταξης Πρώτα η Κέρκυρα, Γ. Καλούδης και ο δημοτικός σύμβουλος Ζακύνθου Διονύσης Τρούσας επισημαίνουν ότι η διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ δεν είναι νόμιμη.

Υπήρξε παραβίαση της νομιμότητας, νόθευση της διαδικασίας και για αυτό άλλωστε το λόγο έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Οι άνθρωποι του χθες, αυτοί που οδήγησαν την Αυτοδιοίκηση στα σημερινά αδιέξοδα και απαξίωσαν και την ΠΕΔΙΝ, χρησιμοποίησαν κάθε μέσο και τρόπο, ακόμα και προπηλακισμούς και λεκτικές αντιπαραθέσεις πεζοδρομιακού τύπου. Με αυτά τα δεδομένα δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τη σημερινή συνεδρίαση.»