Πρόεδρος δημ. συμβουλίου Θεσσαλονίκης: Πρόστιμα για απορρίμματα στα πεζοδρόμια

«Τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν είναι τόσο γεμάτα όσο περιμέναμε να τα βρούμε. Αντιμετωπίσαμε μια διαφορετική κατάσταση από αυτή που περιμέναμε».

Tα παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Δ.Θεσσαλονίκης κ. Δρόσος Τσαβλής, μιλώντας στο Radio North 98, συνδέοντας την οικονομική κατάσταση του δήμου με την απόφαση για σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών, με 12,5% για τον πρώτο χρόνο, επισημαίνοντας ότι «ο Δήμος προέβη σε μια γενναία μείωση, που θα φτάσει το 50% στο τέλος της τετραετίας».

Κληθείς να σχολιάσει θέματα καθημερινότητας των πολιτών είπε: «Βλέπω ότι σε όλους αυτούς τους τομείς για τους οποίους είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο Δήμαρχος υπάρχει μία πρόοδος.Υπάρχει ένα ξεκίνημα.»

Ερωτηθεις για το φαινόμενο της «εγκατάλειψης» ογκωδών απορριμμάτων στα πεζοδρόμια επισήμανε : «η προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα σε εκείνους που δεν τηρούν τα νόμιμα, δηλαδή δεν αναλαμβάνουν με δικά τους έξοδα να μεταφέρουν τα ογκώδη και γεμίζουν τα πεζοδρομία και τους δρόμους με τα αντικείμενα τους.»

Αναφερόμενος στο προσφυγικό δήλωσε: «ως Δήμος Θεσσαλονίκης δεν μας έχει ζητηθεί χώρος για πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι στιγμής. Εάν έρθουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα ανάλογα με τον αριθμό και τις ανάγκες τους. Ως διοίκηση έχουμε ανθρωπιστικές διαθέσεις, οι υπηρεσίες μας είναι σε ετοιμότητα, διότι το καμπανάκι έχει χτυπήσει και για εμάς».

Ερωτηθείς για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας ο κ.Τσαβλής τόνισε, πως « Είμαστε υπέρ, αλλά σε άλλο χρόνο, όχι σε αυτόν που χωλαίνει η δημόσια συγκοινωνία, που δεν υπάρχει Μετρό και ικανοποιητικός ΟΑΣΘ. Θα ήταν καταστροφικό για την πόλη και για αυτό το ακυρώσαμε».

Εν κατακλείδι, συνόψισε τους βασικές προτεραιότητες για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ως στόχους τη καθαριότητα, την ασφάλεια των πολιτών και την ευταξία στους δρόμους.

Ακούστε τη συνέντευξη: