Πε. Απρ 25th, 2024

Στις κάλπες η Αυτοδιοίκηση – Οι υποψήφιοι και τα φαβορί για την ΠΕΔ Αττικής

Πραγματοποιούνται οι διαδικασίες ανάδειξης των νέων Διοικητικών  και Εποπτικών Συμβουλίων στην ΠΕΔ Αττικής, ενώ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του ΔΣ στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΠΕΔΑ πραγματοποιεί την εκλογική διαδικασία στο Σεράφειο Ίδρυμα του δήμου Αθηναίων , η οποία θα ξεκινήσει στις 2.30μμ με την εγγραφή των εκλεκτόρων και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση  των επικεφαλής των συνδυασμών που διεκδικούν την είσοδος τους στα θεσμικά όργανα. Γύρω στις 6μμ  αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ψηφοφορίας.

Από την πλευρά της ΝΔ υποψήφιοι στο ενιαίο ψηφοδέλτιο για το ΔΣ της ΠΕΔΑ είναι ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, με τη συμφωνία να προβλέπει ότι όποιος πάρει περισσότερες ψήφους θα είναι και ο υποψήφιος νέος πρόεδρος εκ μέρους της παράταξης. Η «γαλάζια» υποψηφιότητα αναμένεται να συγκεντρώσει την πλειοψηφία, που μπορεί να αποτυπωθεί σε 13 έως 15 μέλη στο νέο ΔΣ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει ο δήμαρχος Βύρωνας Άκης Κατωπόδης. Από το ΚΙΝΑΛ ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης. Υποψήφιοι είναι επίσης ο δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, με ανεξάρτητο κεντροαριστερό ψηφοδέλτιο και ο ανεξάρτητος  δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος. Ψηφοδέλτιο κατεβάζουν η Λαϊκή Συσπείρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.