Πα. Απρ 26th, 2024

Κοινή γραμμή πλεύσης των δημάρχων Σερρών για τα θέματα του νομού

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μετά από πρόσκληση του δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών  στο κτίριο της Τ.Ε.Δ.Κ. Π.Ε Σερρών.
Συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αμφίπολης κ. Στέργιος Φραστανλής,  Εμμ.Παππά κ.Δημήτρης Νότας,  Ηράκλειας κ.Γεώργιος Κουτσάκης, Ν.Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης και  Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός. Ο δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού στην Αθήνα, για υποθέσεις του δήμου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση ήταν τα ακόλουθα:
1. Καθορισμός κοινής στρατηγικής διεκδίκησης και δράσεων της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Π.Ε Σερρών.
2. Αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού Θέματος στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
3. Προσδιορισμός κοινής πορείας των Δήμων της Π.Ε.Σερρών σε ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ,ΦΟΣΔΑ,ΚΕΔΕ και λοιπά θεσμικά όργανα.
4. Κοινή αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων και εναρμόνιση των σχετικών πολιτικών.
5. Καθορισμός πλαισίου Αναπτυξιακού Μοντέλου της Αυτοδιοίκησης στην Π.Ε.Σερρών .
6. Απόφαση περί ενεργοποίησης γραφείου ΤΕΔΚ Π.Ε.Σερρών.
Ο δήμαρχος Σερρών κ.Αλέξανδρος Χρυσάφης αφού καλωσόρισε τους δημάρχους τόνισε να μην στοχεύσουν σε προσωπική πορεία αλλά σε κοινή και έντονη παρουσία από την ενότητα των Σερρών και τόνισε την ανάγκη να παγιωθεί αυτή η συνάντηση μεταξύ των δημάρχων γιατί θα αποτελέσει την βάση να λυθούν μέσα από την συνεργασία , τον σχεδιασμό και την δυναμική της ομάδας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ζήτημα του μεταναστευτικού και στην ανάγκη να εκπέμψει ο νομός Σερρών ένα ενιαίο και ξεκάθαρο μήνυμα, για ισομερή καταμερισμό των βαρών σε όλη την επικράτεια.
Το πρόβλημα του ενός , θα είναι πρόβλημα όλων μας, κατέληξε ο δήμαρχος Σερρών.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο δήμαρχος Εμμ. Παππά Δημήτρης Νότας τονίζοντας ότι θα δικαιωθούμε για την πρωτοβουλία μας, στα μάτια των συμπολιτών μας.
Όλοι οι παριστάμενοι δήμαρχοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της συνεργασίας και της κοινής δράσης για το καλό του τόπου και ανανέωσαν το ραντεβού τους.