Πε. Μαρ 28th, 2024

Συνάντηση Πιερακάκη- Ζέρβα: Βήματα για ψηφιακό μετασχηματισμό στη Θεσσαλονίκη

Ψηλά στην ατζέντα της νέας διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται, πέραν των ζητημάτων της καθημερινότητας και τα ζητήματα της ψηφιακής μετάβασης/ ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η υλοποίηση αυτού του προγραμματικού στόχου θα βελτιώσει αισθητά τις παρεχόμενες από το Δήμο υπηρεσίες προς τους πολίτες και θα ανοίξει το δρόμο για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε μία smart city. Η τεχνολογική δυνατότητα είναι δεδομένη και υπάρχει ταυτόχρονα η πολιτική βούληση. Η συνεργασία με την κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα εξασφαλίζει πως οι προσπάθειες θα
τελεσφορήσουν καθώς αναγνωρίζεται η σημασία αυτής της εξέλιξης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17/10/2019 συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και έρχεται σε συνέχεια πολλών συναντήσεων του δημάρχου με υπουργούς για ζητήματα της πόλης.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Το αναγκαίο ψηφιακό άλμα της χώρας δεν μπορεί να πραγματωθεί χωρίς την ουσιαστική συμβολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης είχαμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και παραγωγική συζήτηση. Ακούσαμε με προσοχή τις προτάσεις του, πολλές από τις οποίες βρίσκονται ήδη στο πρόγραμμά μας».

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε από την πλευρά του: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου αφενός να μπει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και αφετέρου να είναι σε θέση να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες του. Για το λόγο αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και προσδοκώ σε μια αποτελεσματική συνεργασία στις κοινές προσπάθειες που μας περιμένουν»