ÅðåôåéáêÞ Ýðáñóç ôçò åëëçíéêÞò óçìáßáò áðü ôïí ÄÞìáñ÷ï Áèçíáßùí, Êþóôá ÌðáêïãéÜííç, óôïí âñÜ÷ï ôçò Áêñüðïëçò ãéá ôçí óõìðëÞñùóç 75 ÷ñüíùí áðü ôçí áðåëåõèÝñùóç ôçò ÁèÞíáò áðü ôéò íáæéóôéêÝò äõíÜìåéò, ôï ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2019.
Την πρόταση να δημιουργηθεί στην Αθήνα ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους διατύπωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μιλώντας με αφορμή την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσου Ηλιόπουλου να μετονομαστεί η οδός Γλάδστωνος σε «Ζακ Κωστόπουλου» ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε τα εξής: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Νάσο Ηλιόπουλο και την παράταξή του, που εισηγείται το θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Νομίζω ότι είναι μία έμπρακτη απόδειξη, όχι μόνο ευαισθησίας αλλά και ενός πραγματικού ανθρωπισμού. Η πραγματικότητα είναι ότι η άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, μας συγκλόνισε όλους. Όταν ένας νέος άνθρωπος χάνει τη ζωή του τόσο άδικα, αφήνει σε όλους μας ένα, αν θέλετε, έντονο ψυχικό αποτύπωμα. Είναι ένα σύμβολο για έναν αγώνα που καλείται να δώσει η πόλη μας, ολόκληρη, ενωμένη για τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία. Γι’ αυτό και θα ήθελα να προτείνω, ακριβώς επειδή ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, να μην περιορίζουμε τη συζήτηση στη μετονομασία ενός δρόμου.
Άλλωστε, το λέω και με προσωπική εμπειρία, πολλές φορές αυτές οι μετονομασίες κινδυνεύουν να λειτουργήσουν αντίστροφα, διότι χύνεται πολύ δηλητήριο και δυστυχώς υπάρχει πολλή τοξικότητα. Θα πρότεινα λοιπόν, να κάνουμε μια πιο καθολική κίνηση, ως Δημοτικό Συμβούλιο, να τοποθετήσουμε ένα μνημείο στην Αθήνα, ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους. Όπως υπάρχει και νομίζω έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και είχε ακόμη μεγαλύτερη συμβολική αξία για την εποχή του, το μνημείο της Εθνικής Συμφιλίωσης. Έτσι, το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο, να είναι αυτό που θα αφήσει πίσω του στην Αθήνα, ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του μίσους και υπέρ της αγάπης”.
Η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Πρόστιμο συνολικού ύψους 14.580 ευρώ στο δήμο Αμοργού για επέμβαση οδοποιίας με τη χρήση μηχανημάτων,…
Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…
Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…
Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…
Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…
Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…