Πα. Μαρ 29th, 2024

Με τον θρυλικό σκακιστή Καρπόφ συναντήθηκε ο Θώδας – Ακαδημία σκακιού στου Ζωγράφου

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου Σκακιού ο Ρώσος Ανατόλι Καρπόφ , πέρασε την πόρτα του δημαρχείου Ζωγράφου και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βασίλη Θώδα. Αντικείμενο της επίσκεψης του Ρώσου παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν η πρόθεση του να δημιουργήσει Ακαδημία Σκακιού στην χώρα μας με την δική του επωνυμία και η έδρα της θα είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζωγράφου.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ζωγράφου είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα , που μια τόσο σημαντική προσωπικότητα επιλέγει την χώρα μας για να δημιουργήσει μια σκακιστική Ακαδημία. Όμως για τον δήμο Ζωγράφου είναι μια τεράστια ευκαιρία εξωστρέφειας και ποιοτικής πολιτιστικής εξέλιξης. Είναι μια ευκαιρία να βάλουμε τον πήχη ψηλά και να αποκομίσουμε σαν δήμος και σαν τοπική κοινωνία οφέλη πολύπλευρα.

Ο κ. Θώδας ανέφερε ότι θα αναμένει τον Θρυλικό Καρπόφ , στο επόμενο ταξίδι του στην Ελλάδα για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις και να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου. Ενώ τόνισε ότι αν τελικά η σκακιστική ακαδημία γίνει ο δήμαρχος θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα εγγραφεί.