Την ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Γιάννη Μίχα, με τίτλο «Χνάρια, μορφές κι απόηχοι», φιλοξενεί από τις 19 έως τις 27 Οκτωβρίου η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
Για την έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Διεύθυνσης Πολιτισμού, ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε:
«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά την έκθεση του τ. Νομάρχη, εικαστικού και φίλου μου Γιάννη Μίχα, με τίτλο «Χνάρια, μορφές κι απόηχοι». Ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει τη ζωή και τη διαδρομή του με τον Πειραιά, τη θάλασσα και τους ανθρώπους της. Η αγάπη του για τον τόπο και τη θάλασσα αποτυπώνεται με ξεχωριστό τρόπο και στη ζωγραφική του, μέσα από τα καράβια, τα λιμάνια, τα νησιά, τα τοπία και τις ανθρώπινες μορφές. Η έκθεση παρουσιάζει έργα από μια δημιουργική διαδρομή 25 χρόνων και αποτελεί μια ευκαιρία για τους Πειραιώτες, αλλά και για όλους τους επισκέπτες της Πινακοθήκης, να γνωρίσουν μια σημαντική πλευρά της καλλιτεχνικής του πορείας. Εύχομαι στον Γιάννη Μίχα καλή επιτυχία και χαίρομαι ιδιαίτερα που η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά φιλοξενεί την έκθεσή του».
Ο Γιάννης Μίχας, αναφερόμενος στην έκθεση, σημειώνει:
«Μέσα από τη ζωγραφική αναζητώ τα Χνάρια που αφήνει ο χρωστήρας όταν ο χρόνος γίνεται συναίσθημα, κρατώ το ταξίδι στις Μορφές που με καθόρισαν για ν΄ αγγίξουν την ψυχή και αφουγκράζομαι τους Απόηχους του χρόνου καλώντας τον θεατή να με ακολουθήσει, να γίνει κοινωνός αναζητώντας τα δικά του ίχνη.
Ίσως η τέχνη να είναι ένας τρόπος να μη χαθούν όσα αγαπήσαμε και να συνεχίσουν να μιλούν, ακόμη κι όταν εμείς σωπαίνουμε».
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Μινώα Πεδιάδας, λόγω…
Ομόφωνα την έντονη αντίθεσή του στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που οδηγούν σε μείωση και…
Τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Νεότητας, ξεκινά τη νέα περίοδο του το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο…
Το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, από την πλατεία Ιμίων ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια…
Τη συμβολή του Ισπανού πρωθυπουργού στην υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τίμησε…
Πάντα πρωτοπόρος ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου δίνει έμφαση σε δράσεις και ασκήσεις πολιτικής προστασίας για…