Πάτρα Ενωμένη: Δημιουργεί εννέα Τομείς Ευθύνης με ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028
Σε νέα οργανωτική φάση περνά η δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη – Κώστας Σβόλης», προχωρώντας στη δημιουργία θεματικών Τομέων Ευθύνης, οι οποίοι θα επικεντρωθούν σε βασικά ζητήματα λειτουργίας και ανάπτυξης του Δήμου Πατρέων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, στόχος είναι η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της, με ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028.
Η πρωτοβουλία της παράταξης με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Σβόλη προβλέπει τη συγκρότηση εννέα διαφορετικών Τομέων, καθένας από τους οποίους θα έχει συγκεκριμένο αντικείμενο και θεματικές αρμοδιότητες. Πρόκειται για ένα οργανωτικό σχήμα μέσω του οποίου η «Πάτρα Ενωμένη» επιδιώκει, όπως αναφέρει, να δημιουργήσει πεδία διαλόγου και επεξεργασίας προτάσεων γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και τους κατοίκους της.
Οι Τομείς που δημιουργούνται αφορούν τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και την Εξωστρέφεια, την Παιδεία και τον Αθλητισμό, καθώς και τις Υποδομές, τα Έργα, τον Πολεοδομικό και τον Κυκλοφοριακό Σχεδιασμό. Παράλληλα, συγκροτούνται ξεχωριστές θεματικές ομάδες για τα Οικονομικά και τη Διαχείριση Ευρωπαϊκών Πόρων, αλλά και για την Καθαριότητα, την Ανακύκλωση και την Πολιτική Προστασία.
Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται ακόμη οι τομείς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, Ύδρευσης και Αποχέτευσης, καθώς και Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το οργανωτικό σχήμα συμπληρώνεται από τον Τομέα Πρωτογενούς Τομέα και Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την παράταξη στον τρόπο λειτουργίας των νέων Τομέων. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν πρόκειται για κλειστές κομματικές ή παραταξιακές ομάδες, αλλά για δομές στις οποίες προβλέπεται ανοιχτή συμμετοχή πολιτών που επιθυμούν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις, την επαγγελματική εμπειρία και τις προτάσεις τους. Μάλιστα, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερους από έναν Τομείς.
Με αυτό το μοντέλο, η «Πάτρα Ενωμένη» επιχειρεί να οργανώσει θεματικά την επεξεργασία των θέσεών της για τον Δήμο Πατρέων, συγκεντρώνοντας προτάσεις πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την καθημερινότητα και τις υποδομές έως την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, την οικονομία και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων. Η ίδια η παράταξη τοποθετεί τη συγκεκριμένη διαδικασία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την επόμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Σβόλη (csvolis@yahoo.com) και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης ή να δηλώνουν συμμετοχή με μήνυμα στην επίσημη σελίδα στο Facebook «Πάτρα Ενωμένη – Κώστας Σβόλης» και στο patraenomeni@gmail.com.





