ΔΗΜΟΙ

5 πρωταθλητές Ελλάδας & 70 ποδηλάτες στην Ανάβαση Βελουχίου

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, πέντε πρωταθλητές Ελλάδας του 2026, κάτοχοι συνολικά εννέα εθνικών τίτλων, και περίπου 70 ποδηλάτες θα βρεθούν στην εκκίνηση του «Cycling for All – Ανάβαση Βελουχίου», με τερματισμό στα 1.858 μέτρα.

Η Ελευθερία Γιάχου, ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο Γιώργος Κούσης, ο Μιλτιάδης Γιαννούτσος και ο Ελευθέριος Αποστολόπουλος θα αγωνιστούν δίπλα σε δεκάδες αθλητές και ερασιτέχνες ποδηλάτες, σε μία από τις πλέον απαιτητικές αναβάσεις της ελληνικής ποδηλασίας.

Η διοργάνωση αποτελεί την αιχμή του προγράμματος δράσεων της Cycling Greece για τον Σεπτέμβριο. Η Οργανωτική Επιτροπή του ΥΠΑΙΘ. Αθλητισμού για τον ΔΕΗ Tour of Hellas συνεχίζει τη δραστηριότητά της και μετά την ολοκλήρωση του διεθνούς Γύρου του 2026, με πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της ποδηλασίας, την οδική ασφάλεια, τη βιώσιμη κινητικότητα και τη σύνδεση του αθλητισμού με τις τοπικές κοινωνίες. Στους βασικούς στόχους της, πέρα από τη διοργάνωση του ΔΕΗ Tour of Hellas, περιλαμβάνονται η ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, η συμμετοχή των πολιτών σε αθλητικές δραστηριότητες και η προώθηση της ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου. 

Η φετινή ανάβαση επαναφέρει μία από τις χαρακτηριστικότερες εικόνες του ΔΕΗ Tour of Hellas. Το 2024, η κορυφή του Βελουχίου φιλοξένησε τον τερματισμό του 3ου και «βασιλικού» ετάπ, σε μία από τις πιο απαιτητικές και θεαματικές διαδρομές του Γύρου.
Δύο χρόνια αργότερα, η Cycling Greece επιστρέφει στην ίδια κορυφή, αυτή τη φορά με μία συμμετοχική διοργάνωση που φέρνει κοντά πρωταθλητές, αθλητές και ερασιτέχνες ποδηλάτες.

Ποδηλατικό διήμερο στο Καρπενήσι
Οι δράσεις στην Ευρυτανία αρχίζουν το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καρπενησίου. Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα παιδιά και περιλαμβάνει δραστηριότητες για την κυκλοφοριακή αγωγή, τη σωστή χρήση του ποδηλάτου και την ασφαλή συμπεριφορά στον δρόμο.

Το διήμερο ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου με την Ανάβαση Βελουχίου και τον τερματισμό στα 1.858 μέτρα.
Υλοποιείται από τη Cycling Greece, την Οργανωτική Επιτροπή του Υπουργείου Αθλητισμού για τον ΔΕΗ Tour of Hellas, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με την υποστήριξη των χορηγών και συνεργατών της.

Τελευταία άρθρα

Aναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου στο Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο Μελισσίων

Αναστολή λειτουργίας έπειτα από κακόβουλη ενέργεια αγνώστων στις εγκαταστάσεις.

28 λεπτά ago

Μώραλης: «Νέα εποχή για την Κεντρική Αγορά Τροφίμων του Πειραιά»

Σε μια νέα περίοδο περνά η ιστορική Κεντρική Αγορά Τροφίμων του Πειραιά, μετά την ολοκλήρωση…

41 λεπτά ago

Athens ESG Awards: Νέος θεσμός για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα

Στις 14 Σεπτεμβρίου η επίσημη παρουσίασή του, στο Σεράφειο.

1 ώρα ago

Λάρισα: «Αγκαλιά» στήριξης ανοίγει το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες για…

1 ώρα ago

Κόνιτσα: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους

Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση για τους συνιστώμενους εμβολιασμούς ενηλίκων και ευπαθών ομάδων.

2 ώρες ago

Άγιοι Θεόδωροι: Νέος βρεφονηπιακός σταθμός, δωρεά της Motor Oil

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στους Αγίους Θεοδώρους ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τα πρώτα…

2 ώρες ago