ΔΗΜΟΙ

Αμοργός: 620.000€ για την ανέγερση κατοικιών ιατρικού προσωπικού

Με 620.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών το έργο «Ανέγερση συγκροτήματος κατοικιών ιατρικού προσωπικού του Δήμου Αμοργού», κατόπιν απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου.

Το έργο αφορά την κατασκευή πέντε διαμερισμάτων στο Ραχίδι Καταπόλων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών στέγασης ιατρών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού που υπηρετεί ή πρόκειται να υπηρετήσει στο νησί.

Η νέα αυτή χρηματοδότηση προστίθεται στον σχεδιασμό του Δήμου Αμοργού για τη δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες ενός νησιωτικού Δήμου, με προτεραιότητα την υγεία, την κοινωνική συνοχή και τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας για τους ανθρώπους που υπηρετούν στο νησί.

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά: «Ένα ακόμη έργο που σχεδιάσαμε για την ενίσχυση των υποδομών υγείας της Αμοργού, παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης. Η κατασκευή πέντε διαμερισμάτων στο Ραχίδι Καταπόλων, με προϋπολογισμό 620.000 ευρώ, αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλύτερη και ασφαλέστερη στελέχωση των δομών υγείας του νησιού μας. Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για τη χρηματοδότηση, καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν στον σχεδιασμό, την προετοιμασία και την ωρίμανση της πράξης. Στον Δήμο Αμοργού εργαζόμαστε με σχέδιο, διεκδίκηση και επιμονή, ώστε οι ανάγκες του νησιού να μετατρέπονται σε έργα με πραγματικό αποτύπωμα στην κοινωνία».

Τελευταία άρθρα

Μαρούσι: Αλλαγές στη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών

Αναστολή λειτουργίας του 1ου Παιδικού Σταθμού Κοκκινιάς και ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Αγίων…

33 λεπτά ago

Σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού

Αυτοψία από τους αρμόδιους αντιδημάρχους Δ.Ε. Παρνασσού.

47 λεπτά ago

Kρήτη: Πώς άδειασαν τα ταμεία του Δήμου Αγ. Νικολάου και της Περιφέρειας

Συνεχίζεται από την ΕΛ.ΑΣ η διερεύνηση των δύο υποθέσεων απάτης.

1 ώρα ago

Πράσινο Ταμείο στη 90ή ΔΕΘ: Στο επίκεντρο χρηματοδοτήσεις, δράσεις και νέες δυνατότητες για τους δικαιούχους

Με παρουσία στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις…

1 ώρα ago

Μετεγκατάσταση των φυλακών Ιωαννίνων στην Κόντσικα

Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα θα κατασκευαστεί σε έκταση 100 στρεμμάτων, που παραχωρήθηκε, δωρεάν, από τον…

2 ώρες ago

Ασπρόπυργος σε νέα τροχιά: 32 εκατ. ευρώ, νέο Λύκειο και επίδομα γέννησης έως 2.000 ευρώ

Τρεις σημαντικές εξελίξεις που διαμορφώνουν μια νέα ατζέντα για τον Ασπρόπυργο, βγήκαν από την τελευταία…

2 ώρες ago